Cristina ANDREI
Cristina ANDREI
1621 vizualizări 3 aug 2017

„Sesizarea a fost depusă ca urmare a investigaţiilor jurnalistice din ultima perioadă care au scos la iveală că Liviu Dragnea, al treilea om în statul român, ar fi posesorul unei averi considerabile care nu se regăseşte în nici una din declaraţiile sale de avere sau interese depuse de-a lungul anilor în care a ocupat funcţii de înaltă demnitate publică. Simpla suspiciune ce planează asupra unui înalt demnitar al statului român poate provoca daune considerabile asupra instituţiilor pe care acesta le reprezintă”, se arată în comunicatul USR. 

Plângerea se referă în mod explicit la o proprietate pe care Liviu Dragnea o are în oraşul Alexandria şi care nu ar fi procurată din veniturile legale realizate de şeful social-democraţilor: un teren de 7.000 de metri pătraţi chiar în centrul muncipiului pe care este construită o vilă cu piscină, dar şi un teren de tenis, lucruri care nu apar, însă, nici în declaraţia de avere şi nici în cea de interese completate de Dragnea.

„Înţelegem din presă că domnul Liviu Dragnea este pasionat de vacanţe exotice, mai ales în Brazilia. E limpede că salariile domniei sale obţinute ca angajat al unor instituţii publice nu îi permit stilul de viaţă pe care îl duce şi cred că este de datoria Agenţiei Naţionale de Integritate să clarifice dacă între averea dobândită pe parcursul exercitării funcţiei şi veniturile realizate în aceeaşi perioadă există o diferenţă vădită, care nu poate fi justificată”, a arătat Emanuel Ungureanu, deputat USR, în sesizarea către ANI.

Sesizarea se referă şi la legăturile şefului PSD cu TelDrum, concret, la acţiunile la purtător pe care acestea le-ar avea la societatea comercială respectivă, arătând că o implicare de acest fel a lui Liviu Dragnea în afacerile TelDrum „pune sub semnul semnul întrebării legalitatea modului în care această societate a obţinut contractele cu entităţi administrative conduse direct sau prin interpuşi de Liviu Dragnea". 

La începutul lunii iulie, deputatul USR Emanuel Ungureanu a mai depus o sesizare şi la DIICOT, prin care cere o investigaţie care să lămurească afacerile suspecte ale preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ca urmare a dezvăluirilor Rise Project. 

 

Citește și: