Publicat

16

iulie

2012

22:12

40269

vizualizări

4 soluţii pentru a repara ce se mai poate

4 soluţii pentru a repara ce se mai poate

Practic, ameninţarea cu măsuri dure împotriva României luate de Bruxelles devine arhivă după cele două decizii anunţate de preşedintele interimar Antonescu în urma consultărilor cu premierul şi preşedinţii camerelor: referendum validat cu prezenţă 50% plus 1, potrivit hotărârii Curţii Constituţionale, desfăşurat într-o singură zi, şi conformarea la hotărârea CCR privind  atribuţiile sale de cenzurare constituţională a deciziilor Parlamentului. Restul "poruncilor”, din cele 11 zise ale dlui Barroso, sunt fie redundante, fie inactuale, fie aberaţii, parcă făcute într-o redacţie de ziar prost, cum am mai scris.

Rămâne raportul referitor la România privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, care "bate la uşă”. Dacă acest raport n-o să ne fie favorabil, admiterea noastră în spaţiul Schengen în septembrie fiind compromisă, după cum ne-a avertizat preşedintele suspendat Traian Băsescu, îmi îngădui şi eu să aduc în vedere  4 soluţii (nu 6, ca dl Băsescu) pentru a repara ce se mai poate.

1.  Să şantajăm UE cu opoziţia României la aderarea Croaţiei (ministrul de externe Teodor Baconschi, declaraţie, 3 ian 2011).

2.  Să şantajăm Franţa şi Germania: "Va trebui să privim cu reţinere cheltuirea celor 271 milioane de euro pentru securizarea frontierelor, ei pot fi îndreptaţi către IMM-uri, şi nu neapărat către EADS, ca să nu cheltuim fără să ştim când România va fi admisă în spaţiul Schengen”. EADS are acţionari principali franco-germani. Cele de mai sus au fost declarate de dl Băsescu în şedinţa guvernului Boc din 5 ian 2011.

3.  Mai simplu, să ne băgam picioarele în el de MCV: "€œÎn condiţiile în care Mecanismul de Cooperare şi Verificare este folosit în alte domenii şi devine un handicap pentru România, poate fi reziliat unilateral de către Romania” (ministrul de externe Teodor Baconschi, declaraţie, 3 ian 2011).

4.  "€œSă nu fim râme în UE” (declaraţie a preşedintelui  Băsescu,  ca reacţie la opoziţia Franţei şi Germaniei faţă de admiterea României în spaţiul Schengen).

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul şi câştigi un iPad2!

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
BREAKING NEWS! Serena Williams l-a făcut praf pe Ilie Năstase: ”Cam asta e tot!”

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info