Versiunea Beta

Aşa suntem noi, hoţii, mai votaţi!

de Florin NEGRUŢIU

Aşa suntem noi, hoţii, mai votaţi!

Mă uit pe lista aşa numiţilor aleşi ai poporului şi mă ia cu rece pe şira spinării. Dacă poporul a putut să bage de-a valma în Casa lui borfaşi, securişti, bufoni, curve sau nebuni de legat, ce spune asta despre respectivul popor?

Dacă 66 la sută dintre alegătorii dintr-un colegiu din Botoşani au pus ştampila pe dl. Verginel Gireadă (3 ani de închisoare cu suspendare), cât de verginelă este gireada care a votat de-a-mboulea?! Cât de inocenţi sunt conaţionalii mei care au putut pune ştampila pe nişte personaje precum Ridzi sau Stan, dimpreună cu tot neamul lor de penali care, începând din ianuarie, vor face legile în ţara asta, inclusiv pe cele în materie de justiţie? !

Ce-o fi fost în capul alegătorilor din Prahova de şi-au pus în proporţie de 71 la sută încrederea într-un puşti căruia tatăl său, baron local, îi face o prezentare elocventă: "Puteam să-i fac un bar, dar are înclinaţii politice"?! Sunt zeci ca el în noul Parlament, fii şi fiice de mahări locali intraţi în Legislativul României cu scoruri aiuritoare. N-o să vă dea de băut, dragi alegători. Iar când o să vă treziţi din euforie, o să vă daţi seama că voi le veţi plăti consumaţia. Ce-or căuta ei în Parlament? Se plictiseau şi aveau nevoie de o nouă distracţie? De ce nu poate să stea liniştită "gaşca mea", ca să reformulez un refren al interpretului Sturzu de la HI-Q, intrat şi el în Legislativ cu un scor de 65 de sută? De ce ţin cu tot dinadinsul să ne reprezinte?

Asta ne este valoarea, astea ne sunt valorile politice după 20 de ani strâmbi.

"Aşa suntem noi, plagiatorii, mai votaţi", rânjeşte acum Victor Ponta la televizor, celebrând triumful zdrobitor al tupeului în România. Ce nevoie avea dl. Ponta să le arunce un scuipat gros în faţă celor care încă mai cred în onoare, muncă cinstită şi bun simţ?

Dragă minoritate tăcută şi umilită, care ţi-ai făcut studiile pe bune, care n-ai dormit nopţile pentru a-ţi trece examenele, care înţelegi să-ţi faci meseria cu onestitate fără să-ţi furi patronul sau statul, care nu crezi în şmecherie şi în fuşereală, care laşi de la tine sau care laşi loc de bună ziua, care nu ai avut ce vota duminică, cum nu ai avut ce vota nici acum patru sau opt ani, şi te încearcă gândul să fugi din ţară, trebuie să ştii că nu greşeşti: plagiatul este un furt mizerabil, care nu se şterge prin vot. Hoţia nu este o virtute, nici dacă este validată cu 99 la sută.

Şi chiar dacă o să-l scoată pe Adrian Năstase martir şi o să-l pună pe bancnota de 100 de lei, nu accepta niciodată ca cineva să ţi-o lipească pe frunte!

Florin Negruţiu este redactor-şef al ziarului Gândul

 

 

 

245 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 tyty 11.12.2012 14:32

simplu. exceptional. si pe cale de disparitie... scriu din suedia, pacat ca ma intorc...

 
#2 wakki 11.12.2012 14:37

Eh, ba bine că nu. Aveţi acolo la Gândul un exemplu elocvent, pe Kurvan Tudorovici Popescu, agent de influenţă al serviciilor secrete ruseşti în presa din România. Cred că omul şi-a trecut examenele pe bune, şi cu toate astea are un teanc întreg de bancnote lipite pe frunte. Pe chelie, îi rublele stau la loc de cinste.

 
#3 baba-cloanta 11.12.2012 14:37

simplu! pentru ca oricad de dubiosi, slinosi sau sinistrii sunt cei pe care i-am ales, varianta PDL ar fi fost si mai rea. Din punctul meu de vedere puteau sa mi-l bage si pe Hitler in colegiu, si-l votam, decat orice scursura PDLista.

 
#4 Elizabethmara 11.12.2012 14:37

Dureros de trist si de adevarat! Te intrebi cine a votat? Prostia, burta, bautura...? Din pacate acesti zisi parlamentari sunt exemple pentru viitoarele generatii.

 
#5 Minu 11.12.2012 14:46

Desi trist si adevarat nu cred ca ar tb sa ne mire. Majoritatea oamenilor sunt preocupati de ziua de maine nu de evaluarea candidatilor. Chiar si cei cu pretentii se insala din 4 in 4 ani daramite oamenii simplii. Credea cineva ca Hitler va ajunge conducatorul Germaniei? Dreptate 100% pe pamant nu exista. Omul e cea mai mare variabila a universului.

 
#6 mi 11.12.2012 14:48

@tyty
subscriu ... cu precizarea ca mai bine ai ramane aici

 
#7 Ana 11.12.2012 14:51

De ceva vreme...De ceva vreme ma intreb ce mai poate face Ponta astfel incat sa raspunda pentru ceva. A ajuns plagiatul lui motiv de fala. Si de bascalie. Si da, imi scuipa in obraz!
Daca au plecat romanii din tara asta DE FOAME, acum vor pleca DE FRICA SI GROAZA. Si de foame! Am stat ani la rand aici sperand ca scoala mea si munca vor conta. N-au contat! Acum merge copilul meu la scaoala si in apoi la munca. Stiu ca si la ea, nu vor conta. Dar cum sa-i spun??????

 
#8 make 11.12.2012 14:54

Ar fi interesant de facut un experiment: uitati-va cine a votat cu USL-ul acum si apoi intrebati-i peste un an. Nici unul nu va mai recunoaste, pe pariu. Pe cat sunt de veseli acum ca "i-au tras-o lu' chioru" pe atat vor fi de plouati peste numai cateva luni. Rabdare si tutun...

 
#9 Tokyo 11.12.2012 14:55

Vai de capu' ei de tara!!!

 
#10 Gheorghişor Marin 11.12.2012 14:55

Seamănă a pupat Piaţa Independenţei sau s-au golit puşcăriile şi s-a umplut casa de nebuni ?
Bă, da este materialul vostru, de ce oare mai protestaţi că doar ieşirăţi la vot.

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
Reacţie fermă a lui Ion Ţirac: "Trebuie interzise!" Afaceristul român cere intervenţia autorităţilor pentru a stopa un flagel