Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
20820 vizualizări 15 aug 2012

Mă întreb cât de mare e disperarea lui Crin Antonescu de-l duce de mânuţă în penibilul absolut. Ce credibilitate mai poate avea preşedintele unei ţări, membră NATO şi UE - lasă că ţara a bătut, ani de zile, după 90, la toate uşile, geamurile, oberlihturile şi chepengurile celor două structuri, până i s-a permis să intre, decredibilizată fiind de conducerea guvernelor criptocomuniste, producătoare de mineriade şi democraţii originale -, care, cu ton de ţăţică nevricoasă, suduie peste gard imperialismul putred şi găunos, de la Washington, până la Bruxelles şi Berlin.

Ce revanşă îl mână în luptă pe un politician, încă tânăr, care, dacă n-ar fi chiulit de la şcoală şi din politică, ar fi înţeles mersul istoriei înainte, cu atât mai mult cu cât se declară a fi un activist politic de sorginte liberală?!

Este Crin Antonescu atât de obsedat de fotoliul prezidenţial, încât să poată fi manipulat, peste măsură, de interesele unor grupuri obscure? Să sperăm că nu. Dar ce explicaţie plauzibilă poate avea atunci "înfierarea" mânioasă a emisarului SUA şi a ambasadorului Americii la Bucureşti, tocmai când aceştia exprimau îngrijorarea Washington-ului faţă de manevrele neconstituţionale aplicate de guvernul de la Bucureşti? Care să fie motivul declanşării aroganţelor meschine îndreptate către Angela Merkel şi Jose Manuel Barroso, atunci când aceştia cereau dovezi ale funcţionării statului român în cadru democratic?

Gogomănia prezidenţială "ad-interim" a decretat, pe nerăsuflate, că toţi aceştia s-au lăsat influenţaţi de dezinformările lui Traian Băsescu, transmise cancelariilor occidentale pe canale numai de el ştiute. Cât să fii de derutat, încât să nu-ţi dai seama că Guvernul SUA ori Casa Albă nu fac conversaţie pe firul scurt cu garajul suspendatului, şi nici revista presei de la Bucureşti, dimineaţa, la o turcească cu caimac? Chiar să nu înţelegi, la valoarea ta de preşedinte, fie şi interimar, că ştirea exactă traversează Oceanul pe cu totul alte canale? Chiar să nu-ţi dai seama că informaţia provenită dintr-un spaţiu important din punct de vedere geostrategic, mai ales în actuala conjunctură mondială, nu poate fi interpretată după ureche, în America?

Şi atunci, ce îţi dă dreptul să-i sfidezi arogant pe toţi aceşti oameni, care îţi spun că manevrele tale politice, la nivel de preşedinţie, guvern şi parlament, au depăşit cadrul legal? Că nu e democratic să dai jos un preşedinte, chiar aşa, al trecutului, cum este Traian Băsescu, numai pentru că ţi-ai încropit o majoritate de traseişti în Parlament? Că nu poţi să organizezi un referendum şi abia după să-i numeri pe participanţi la vot ca să brodeşti majoritatea, că te râd şi curcile? Că nu poţi face presiuni asupra celorlalte instituţii ale statutului, chiar dacă eşti preşedinte interimar, la Cotroceni, şi foloseşti acute în discurs?

Personal, nu cred că americanii şi europenii sunt "oamenii lui Băsescu", tot aşa cum ceilalţi, care cer USL să guverneze în cadru constituţional, nu au, neapărat, o legătură cu preşedintele suspendat. Băsescu, cu bunele şi relele lui, este deja trecutul.

Antonescu, cu disperările şi aroganţele sale, nu poate fi, însă, viitorul.

Citește și: