CHESTIA ZILEI cu CTP

de Cristian Tudor POPESCU

CHESTIA ZILEI cu CTP

Codul Muncii, Codul Sclaviei? Sună tare, dar câţi dintre protestatari şi înţeleg ce strigă?
Sclavii erau obligaţi să muncească. Acest Cod al Muncii nu te obligă să munceşti sau să te faci că munceşti, cum o făcea Codul ceauşist. El permite doar să fii dat afară mai uşor dacă nu munceşti cum trebuie. Poţi fi dat afară şi dacă munceşti cum trebuie, dar îţi găseşti mai repede de lucru în altă parte.
Sclavii aveau casă şi masă asigurate de stăpân - salariatul de azi se descurcă cum ştie.
Sclavii puteau fi vânduţi ca nişte animale - problema salariaţilor începe când nu-i mai cumpără nimeni.
Sclavii erau legaţi de pământ, glebae ad scripti - salariaţii pot să se ducă la muncă şi-n Hawaii.
Sclavii au făcut să triumfe o religie care stăpâneşte şi azi o bună parte din lume - salariaţii n-au reuşit să adune la un miting nici o cincime din cât au promis că vin.
Altele vor fi fiind hibele acestui Cod, dar, în ce priveşte sclavia, asta rimează cu prostia.

 

 

92 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 Kunta Kinte 16.03.2011 16:16

Hawaii :) ... vreau si eu !

 
#2 Vlad 16.03.2011 16:25

Abia astept sa-mi iau talpasita din rahatul asta de tara. Ma duc sa fiu "sclav" sau "prost" intr-o alta tara nu aici unde domnul Popescu ma linisteste ca am sa fiu mai repede concediat daca lucrez prost si ca imi pot gasi de lucru mai rapid dupa concediere.
Draga domanule Popescu: Hai sictir!

 
#3 ElenaS 16.03.2011 16:34

Indiferent de cate coduri vor fi adoptate, daca angajarile se vor face pe pile si relatii si nu pe competitivitate, nici productivitatea muncii nu va creste si nici economia nu va deveni sanatoasa. Societatea este prea putreda ca s-o schimbe in bine ceva scris pe niste hartii.
Si inca ceva: daca pe manifestanti ii numara roberta anastase, altfel stateam cu numarul participantilor.

 
#4 Horia 16.03.2011 16:36

hai frate ctp, mai tac ca spui prostii. stii si tu astal, stiu si eu, numai ca nu te poti abtine - trebuie sa iti justifici alea 40-50 de mii de euro lunari de la Vantu, nu ?

Sa fie clar, noul Cod al Muncii e foarte ok, in sfarsit mai are si patronul drepturi, ce draci ca nici nu puteai sa dai afara un incompetent inainte, te judecai cu el si 2-3 ani dupa aia. Codul asta e mana cereasca iar Boc si Base sunt brici, ca iti place ca nu-ti place.

 
#5 alvarados sentimento 16.03.2011 16:38

Ma rog, observasem chestia asta cu refreshu de mult, cenzurezi prin oboseala, adecco. Ha, haaaaaaaaaaaa ;-).
Este ce zici Klaussolea.
Dar sclavia exista din plin in secolul luminii, stii asta foarte bine. Mai ales in sistemele ultra liberale, unde n-are nimeni nevoie de tine. Sunt, chinezii, cassargaozezi, etc. Baga sau te duci.
Optiunile apartin la foarte putini, din ce in ce mai putini.
La bajetsii din articolul de azi nu se aplica, evident, pentru motivele invocate. Dar ideea e acolo.

Sa refreshezi bine - salutari la amicul de la fire oala.

 
#6 Omicron 16.03.2011 16:53

Argumentele d-lui Popescu nu sunt noi. Ele sunt identice cu argumentele apologetilor Codului. Aceste argumente pornesc de la premisa implicita cum ca patronul este un om corect si luminat, in timp ce angajatul este un ins lenes si viclean. Cum premisa este falsa, cad si argumentele cladite pe ea.

 
#7 alo.man. 16.03.2011 17:09

1.a compromis democratia 2.a incalcat constitutia si legislatia in vigoare 3.a ignorat principiul separatiei puterilor, facind din parlament, remorca guvernului 4.este a 8 a motiune de cenzura in 2 ani 5.este a 11 asumare a raspunderii guvernului 6.cu.r.tea constitutionala a fost transformata in a 3 a camera legislativa 7.a facut din munca si sacrificii=o rusine nationala, din codul muncii=o sclavie, nesiguranta, incertitudini, politicianism 8.a politizat excesiv administratia * centrala si locala 9.a sistat investitiile, competitia, concurenta In favoarea somajului,a reducerii drastice a nivelului de trai si a puterii de cumparare 10.a distrus economia nationala, productia nationala in detrimentul importurilor, a imprumuturilor financiare 11.a neglijat si ignorat educatia, sanatatea, cultura si stiinta romina,armata si dotarea tehnica a acesteia, ca stilpi de nadejde aii natiunii romine. 12.a cooptat si tolerat udmr la guvernare, precum si actiunile si declaratiile sovine ale lui laszlo tokes, csibi barna, presedintele parlamentului ungar si demnitarul prezenti la 15 martie pe teritoriul rominesc, calcind in picioare interesul national si solidaritatea nationala 13.a creat artificial, abuziv si ilegal UNPR , partid ilegal la guvernare, format din tradatori si santajabili cu dosare penale 14.a lipsit tineretul de motivatie si perspectiva, ce pleaca disperati alaturi de 3-4 milioane de romini in cautarea unui loc de munca 15.a degradat in ultimul hal oamenii, facindu-i lasi, umili, lipsiti de demnitate si onoare, crescind numarul somerilor cu 100 de mii in ultimul an si ingrosind numarul la 1, 5 milioane per total. 16.nu a omagiat revolutia din decembrie 1989 si niciun membru al guvernului nu a participat la revolutia din dec. 1989 si inlaturarea regimului comunist 17.pactul cu bancile si fmi pt. abrogarea multor prevederi din OUG nr. 50 din 2010 18.imprumuturile de la FMI sunt abuzive, ilegale si netrecute prin votul parlamentului 19.pozitia fata de Rosia Montana, tacita,…

 
#8 alo.man. 16.03.2011 17:10

20.drepturile cistigate, dobindite, salarii si pensii, nu pot fi diminuate, reduse retroactiv
21. MINCIUNA, LA RANGUL DE VIRTUTE LA ORDINEA ZILEI, FAC DIN GUVERNUL BOC CEL MAI SLAB GUVERN, IN CARE CORU[PTIA DE LA VAMI IN INTERIORUL TARII SPRE CAPITALA, INCOMPETENTA, DELATIUNEA, COMPROMISUL, INDOLENTA, TICALOSIA, NESIMTIREA, ACUZELE FARA SCRUPULE SI AROGANTA NE SUFOCA,NE FURA INCREDEREA SI SPERANTELE NOASTRE , ALE COPIILOR SI NEPOTII NEPOTILOR NOSTRI!

 
#9 edi 16.03.2011 17:14

@Horia
Puisor, din doua una: ori esti prost, ori esti prost ! Ce-i mai rau e ca nu esti singurul - vorba lui Lapusneanu: prosti dar multi...!

 
#10 Lucian Dobrovicescu 16.03.2011 17:25

Multumesc pt articol! * fraza, cea cu religie sclavilor... perfecta!

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa