94 vizualizări 3 dec 2009

Dacă cineva i-ar fi rulat în faţă o caseta cu el luând bani de la Vântu, Mircea Geoană ar fi reacţionat mai bine decât a făcut-o atunci când Băsescu l-a întrebat despre întâlnirea de miercuri seara cu SOV. Inexplicabil, candidatul pesedist s-a albit, a transpirat, s-a bâlbâit şi a venit cu nişte justificări incredibile. Cam ca acelea date de Băsescu la vederea filmului în care apărea pocnind un copil.

O informaţie devenită publică aproape cu patru ore înaintea confruntării prezidenţiale l-a prins complet nepregătit pe Mircea Geoană. Deşi "Academia Caţavencu" publicase pozele pe site, preşedintele PSD a aflat de la Băsescu că el, Geoană, acuzatul de relaţii nepotrivite cu mogulii, a fost acasă la Vântu cu trei zile înainte de alegeri şi chiar în ziua arestării lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani pentru falimentul Gelsor şi FNI, acuzat de presa vremii că a fost om de paie pentru SOV, scos ţap ispăşitor ca şi Ana Maria Vlas. Ce candidat serios la funcţia supremă în stat comite o asemenea eroare de judecată, indiferent de obiectul real discuţiilor? Cum să mergi noaptea acasă la omul suspectat că te manevrează şi că te vrea preşedinte ca să-şi rezolve problemele cu justiţia şi cele de afaceri? Cum să justifici eroarea de judecată spunând că ai mers la SOV ca să te scuzi pentru interviul în care îl făceai "malefic şi puţin turbulent"? Cum să spui că nu ştii cine e Nicolae Popa?

Sunt probleme pe care şi le puneau, în pauza dezbaterii, chiar şi susţinătorii lui Geoană, mulţi dintre ei aflând live de la Băsescu despre vizita nocturnă.

Eroarea nu-i aparţine doar lui Geoană, dar şi staff-ului său, care l-a trimis în gura lupului fără ca măcar să-l avertizeze. O eroare făcută şi de staff-ul lui Băsescu la celebrul filmuleţ de la Ploieşti, o eroare care îl poate costa funcţia prezidenţială. Aşa cum s-ar putea să-l coste şi pe Geoană.

Citește și: