27 vizualizări 19 oct 2009

Cum de ce? Că-i cool. Că şi-a tras un slogan mai ieftin ("Sătrăiţi bine!" a fost cam piperat): "S-aveţi obraz!" I-auzi aici:"Vreau o Românie a bunului-simţ!" Ce tare-i astaaaaa. Cum o să fiecu Băse Reloaded? Dacă ditai miniştrii şi-au luat câte două joburi(Blaga trei), alţii de ce n-ar avea bunul-simţ să se pună petreabă? Că tot o ard dubios. Medicii, bunăoară. Ăştia n-au auzitîncă de recesiune. Domnesc prin spitale. Ce-i aia: "Soră, bisturiu!Pensă Kocher!" Ce vorbeşti, doctore? Nu ţi le poţi lua singur?Pune-le, frate, la îndemână! Fii organizat! Anestezist? De ce-lplătim şi pe ăsta? În România lui Băse pacienţii vor veni laoperaţie cu săniuţa, gata anesteziaţi. Dacă săniuţa li se parescumpă, să-şi toarne ce-au prin casă: de corcoduşe, de surcică,frecţia Galenica, mitilic, "Adio, mamă". Medicina trebuie să seîntoarcă cu faţa la pacient. După principiul lui Esculat: Scapăcine poate!

Profesorii. Hm. Asta-i o categorie cu care am avut totdeauna defurcă. Misiunea lor în România lui Băse va fi să nu mai stresezeelevii. Au goagăl, pot singuri să afle când s-a născut Herodot,dacă le foloseşte la ceva. Se va trece la un învăţământ centrat pepractică, axat pe competenţe. Dascălii vor fi băgaţi urgent lacursuri de perfecţionare. Bibliografie obligatorie: "Paraziţii"(necenzurat), Ombladon, La Famiglia, Cheloo (facultativ). Vor luaore de canto ca să se poată exprima, vor studia istoria hip-hop,rave, trance, dance. Vor ieşi cu elevii la activităţi comune: lacluburi, la discoteci, la iarbă. Numai astfel profesorii vor puteaînţelege trăirile şi răscolirile tineretului (trebuie să afle şi eiodată cum e să vii mahmur la prima oră). Dacă vor avea bunul-simţsă se ţină de program, vor fi şi profesorii buni la ceva.

Preoţii - o categorie socio-profesională nu îndeajunsexploatată. A cărei paradigmă, în vremuri de criză, trebuie uşormodificată: de la "Doamne-ajută" la "Ajută-te singur". În Românialui Băse, feţele bisericeşti capătă atribuţii noi: să citească şicontoarul de apă când vin cu Boboteaza. Nu vor mai accede lahirotonisire fără dovada că au carnet de pilot. Fiind un Smurd alSufletelor, trebuie să se deplaseze rapid, până în ultimul cătun,pentru a acorda asistenţă, pentru a descarcera enoriaşii dinghearele diavolului. Ministerul Transporturilor le va asigura piste(sunt mai ieftine ca autostrăzile) şi girofaruri cu"A-li-lu-ia".

Hai c-am ajuns la ziarişti. Ăştia mai mult încurcă şi nu prea aice să le dai de făcut, că n-au o meserie certă. Câinii de pază aidemocraţiei vor fi băgaţi în cuşcă, ţinuţi pe lanţ. Mogulii, careîn România lui Băsescu se vor numi mogulici, vor avea sarcina să-şidreseze angajaţii. La comanda "aport!"", găozarul se va întoarce depe teren cu articole elogioase despre Guvernul Boc Trei zis şiUdrea. La comanda "şezi!", păsărica se va calma şi va renunţa laanchete de prost gust.

Dar cât o să-i mai tolereze pe toţi ăştia RepublicaBunului-Simţ?

Urmează: "De ce votez cu Doctorul"

Citește și: