Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2125 vizualizări 8 mar 2017

Personal, am senzaţia că Victor Ponta suferă de nebăgare-n seamă. Ceva nu-i iese. Omul tot spune, se tot revoltă, pe apă, în aer, pe uscat, îl bombardează pe Dragnea cu boabe de orez, după ureche, îi plesneşte cu invizoace pe susţinătorii şefului, dă cu tifla guvernului, aruncă pietricele-n lac, să facă valuri, şi, în loc să se aleagă cu sudălmi, cu răspunsuri vehemente, cu consecinţe, ca să aibă şi el tribună şi să iasă la rampă, nimic! Absolut nimic.

Păi bine, domnule – îşi zice omul, suferind în tăcere, ca un băieţel în pantalonaşi scurţi, ofensat că nu i se acordă atenţie, ca unui bărbat în toată firea, ce se crede – până şi nea Chirica ăsta, un anonim de la Iaşi, a avut parte de presă (oho – n.a.) şi de consecinţe dintre cele mai grave, iar eu nimic-nimic?! Eu vorbesc singur, ca difuzorul Gării de Nord? Eu, care când spuneam „Fă Doino” şi alte glumiţe şi panseuri vuia Europa? Tocmai eu să n-am parte, astăzi, de-o ameninţare, de-o înjurătură, de-un scandal cu guler de spumă, la botu’ calului?

Aşa că, ce mai, s-a hotărât: dă-i şi luptă, şi luptă şi dă-i! „Eu, dacă văd ceva trebuie să spun! Că eu, la vârsta mea – v-am zis eu că asta e frustrarea lui Vio, vârsta bio – nu pot să tac. Că poate să se supere Dragnea şi o să vrea să tac, dar eu nu tac!”.

Şi apoi, după o matură chibzuinţă, adaugă: „Astăzi îi trimit demisia în alb!”.

Şoc! Consternare. Lipsă de aer. Ameţită, lumea se întreabă la unison: „De ce, în alb?!”. Nimeni nu se întreabă: „De ce-şi dă, domnule, ăsta, demisia, că nimeni nu i-a zis nici dă-te mai încolo, vorba Olguţei, de la Craiova Maxima. Ce l-a apucat?”.

Şi, ce să vezi?! După aşa o palmă grea dată partidului, şefu’, uns cu toate alifiile Copacabanei, zâmbeşte dulce-amărui şi conchide: „Nimeni nu vrea să-l dea afară pe Ponta. Ba, eu zic că Victor spune lucruri importante, iar guvernul trebuie să fie atent la ce spune el”. Poate sunt necesare schimbări, inclusiv la nivelul programului de guvernare…

Bref, nimeni nu vrea să-l dea afară, nimeni nu-l ameninţă, nimeni nu-l ia în serios, nimănui nu-i pasă, iar el îşi depune demisia în alb, cu chiote şi strigături, ca semn de hotărâre şi curaj.

În schimb, Dragnea, maliţios, promite că îl va suna chiar azi. „Să văd ce spune. De semnat demisia nu poate fi vorba!”

Şi, tocmai când era să ne crească glicemia de atâtea bezele, şerbet pe clanţă şi dulcegării, transmise de preşedintele din Kiseleff, „omului negru”, care a anunţat că demisionează-n alb, a apărut însuşi acela care nu mai este – Marian Vanghelie.

„Îmi pare rău că nu l-au dat afară. Ponta a distrus PSD! O perioadă mai scârboasă, ca pe vremea lui, nu a existat în partid”, a spus eternul „de la 5”.

Ei, aşa da! Acum, că tot le-a dat românilor, pâine, după buget, PSD poate să dea drumul la circ.

 

Citește și: