Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
5732 vizualizări 20 iun 2017

Trebuie să se fi amuzat pe cinste Hunor Kelemen, văzând cum politicienii noştri au vândut tot.

Când am crezut că nu mai e nimic de vândut, profanatorul politic de morminte, preşedintele PSD Liviu Dragnea, a mai găsit ceva: Limba şi Steagul.

Mai sunt vreo nouă ore până când proiectul legislativ al UDMR intră precipitat la votul Parlamentului. Cu spaima puşcăriei în oase, Liviu Dragnea n-are timp de pierdut. Şarpele Ke a aşteptat să-i simtă transpiraţia rece. Pentru Dragnea, a trece moţiunea de cenzură înseamnă să scape de puşcărie. Şi, ca să-i treacă moţiunea, stă cu mâna întinsă după voturile UDMR. Ca să primească voturile UDMR, trebuie să dea la schimb Limba şi Steagul. În plus, în semn de umilinţă, să organizeze în fiecare an, de 15 martie,  Ziua Maghiarilor. “Am discutat despre ziua de 15 martie, sunt şi alte minorităţi naţionale care au o zi a lor şi comunitatea maghiară a dorit un astfel de lucru”, schelălăie Dragnea. Numai că tătarii şi ţiganii nu intră în doliu de 1 Decembrie, ca Hunor Kelemen.

M-am născut la Cluj şi am copilărit la Sighetu-Marmaţiei. Am istoria Transilvaniei în sânge. Ştiu bine ce s-a petrecut la 15 martie 1848, ştiu ce ne obligă preşedintele PSD să sărbătorim, doar ca să scape el de puşcărie. Dar am învăţat că trecutul nu trebuie răscolit. Însă când în prezentul acestui popor cuminte scurmă un personaj sinistru cu nume românesc -  Liviu Dragnea, apărat de o camarilă stupidă şi rapace, n-am voie să tac.

Acest text, scris în fierbinţeala momentului, este un elogiu adus lui Hunor Kelemen şi camararzilor săi din asociaţia culturală UDMR. Ei îşi urmăresc cu inteligenţă şi îndârjire marele proiect, “Trianon 100”.

Parlamentarii PSD-ALDE au şi ei astăzi un proiect: să scape pielea unui mitoman ghiftuit, cu preţul demnităţii unei naţiuni – cea mai tolerantă din lume cu minorităţile - care părea să se afle, în sfârşit, pe drumul cel bun.

Citește și: