Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
10778 vizualizări 12 apr 2017

Eric Trump (33 de ani) se ocupă, împreună cu fratele său Donald Jr., de afacerile familiei. Nu are (deocamdată) nici un loc în Administraţia Trump, dovadă relaxarea cu care vorbeşte.

Întrebat despre nepotism, spune că e un lucru minunat şi argumentează chiar cu misiunea pe care sora sa, Ivanka, o are la Casa Albă: e mai firesc să îţi spună o rudă apropiată, cu bună credinţă şi fără a fi bănuită de lipsă de respect sau de interese ascunse, că ai exagerat într-o anumită privinţă, decât să te încurajeze un străin aprobându-te doar fiindcă eşti şef.

Mărturiseşte că detestă politica: “Sincer, găsesc că majoritatea politicienilor sunt persoane oribile şi mă puteţi cita cu asta. Văd un anumit diabolism la Washington – de ambele părţi, apropo – destul de profund. Există o lipsă de onestitate extraordinară cu lobişti, grupuri de interese, bani, putere, control, incapacitatea de a reununţa la acest control (...)”.

Critică reţelele de socializare ostile şi presa. “Dacă vă ofensaţi la fiecare fiecare mic blogăr plin de nonsensuri, care are trei cititori, care scrie un lucru negativ despre tine, doar ca să işte o reacţie sau să-şi clădească nişte notorietate, te poţi împuşca la sfârşitul zilei  (...). Pentru fiecare comentariu negativ care se poate vedea pe un post precum CNN, care, pe bune, şi-a pierdut minţile, mergând pe stradă găsesc sute de oameni care mă îmbrăţişează şi îmi spun: Zi-i tatălui tău să meargă înainte, zi-i să nu se oprească!”.

Dar de departe cea mai şocantă declaraţie a lui Eric Trump e legată de bombardamentul împotriva Siriei. Ivanka Trump, fiica favorită (şi soţia lui Jared Kushner, principalul consilier al lui Donald J. Trump), numită asistent special, e motivul pentru care preşedintele Statelor Unite a comandat atacul.

Că Tomahawk-urile au pornit dintr-o reacţie emoţională, fără nici un plan, a devenit repede evident. Cine îşi putea închipui însă că Donald Trump a făcut-o de dragul Ivankăi – cum mărturiseşte chiar fiul său – mamă a trei copii, care când a văzut imaginile copiilor gazaţi cu sarin s-a simţit “revoltată” şi cu “inima frântă”.

Citesc şi nu-mi vine să cred: politica externă a Americii se desfăşoară după umorile fiicei preşedintelui?

Citește și: