Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2899 vizualizări 13 mai 2017

Gigi Becali a considerat că nimic nu e prea mult în încercarea de a-şi apăra investiţiile, dincolo de spiritul sportiv, de fair-play, de respectul faţă de adversar, în general – pentru că aici, nu vorbim numai despre Gică Hagi şi echipa sa, ci despre fenomenul care a îngropat fotbalul românesc: golănia permisă la toate nivelurile sportului românesc – de fani, de spectatori, de îndrăgostiţii de fotbal, de sport, sub toate aspectele şi disciplinele sale.

Care va să zică, intră patronul FCSB, aseară, prin telefon, la o televiziune de sport, unde se discuta despre lupta la titlu în trei, şi zice: "Vă dau eu o bombă acum! La egalitate de puncte, FCSB este campioană. Nimeni nu a studiat regulamentele. Am studiat regulamentele. Prima dată se ia rotunjirea. După aceea, te trimite la ROAF. Se ia clasament după ROAF.

Acolo scrie: meciurile directe jucate în campionat. Nu spune nimic de play-off sau de play-out. Suntem noi pe primul loc, suntem în avantaj cu cele patru meciuri. Luaţi regulamentul şi o se vedeţi ce scrie. Nu ştia nimeni. O să se facă de râs Liga că îi dă titlul Viitorului.

Care sunt meciurile? Sunt 4 meciuri, avem avantaj. M-a deşteptat Alibec, i-a spus un avocat. Nu am nevoie de confirmare de la Ligă", a spus Gigi Becali, la Digi Sport Special.

Cu alte cuvinte, Gigi Becali, deşteptat de Alibec, ne ia pe toţi de proşti. Ca să vezi: a descoperit  America, la sugestia unuia dintre fotbaliştii săi. Chichiţa prin care marele om de fotbal, Gigi Becali, simţind cum îi fuge pământul de sub picioare - şi cum niciuna dintre strategiile sale nu mai dă roade -, va câştiga campionatul la „masa verde”, nu-i aşa – „Dacă nu ni se face dreptate, mergem la TAS” -, în faţa copiilor lui Gică Hagi.

Cam ruşinos…

Ei bine, dacă asta este interpretarea (dusă la absurd) a „neprecizatelor” din regulament, făcută de către Becali şi amploiatul său, Stoica, la fel de încântat de găselniţă – „E de ajuns să câştigăm, şi suntem campioni, regulamentul nu precizează despre ce meciuri directe este vorba” –, Gică Hagi ar putea interpreta şi el, în aceeaşi notă, „neprecizatele” ROAF.

De exemplu, la sfârşitul sezonului regular – nota bene, câştigat de copiii lui Hagi la patru puncte distanţă de FCSB -, conform regulamentului, s-au înjumătăţit punctele. Scrie în ROAF care puncte?! Nu! În consecinţă, se poate considera că în jumătatea „pierdută” de echipa lui Becali, intră şi jumătate din punctele câştigate cu Viitorul lui Hagi.

Pe cale de consecinţă a interpretărilor absurde, putem considera că FCSB mai are doar trei puncte câştigate din cele şase, în faţa Viitorului, în sezonul regular, altfel, fază distinctă a competiţiei, încheiat înaintea play-off-ului. Cum s-ar spune, fiecare din cele două echipe mai are, din confruntările directe ale „întregului campionat”, câte o victorie, un alt meci terminându-se la egalitate.

Păi, ori suntem absurzi, ori nu mai suntem?!  

Citește și: