Publicat

28

decembrie

2016

17:29

2083

vizualizări

Maghiarii „ne traduc” la Constituţie

Revin şi spun: ori refuzăm să înţelegem limba română, ori avem de-a face cu niscai analfabeţi funcţional. Ca să nu spun că am „rămas stupefiat” remarcând că maghiarii din UDMR înţeleg, mai bine ca toţi, limba noastră – o comoară.

Maghiarii „ne traduc” la Constituţie

Revin şi spun: ori refuzăm să înţelegem limba română, ori avem de-a face cu niscai analfabeţi funcţional. Ca să nu spun că am „rămas stupefiat” remarcând că maghiarii din UDMR înţeleg, mai bine ca toţi, limba noastră – o comoară.

Spre deosebire de trioul comic fantezist Dragnea-Tăriceanu-Constantin, care, după ce preşedintele a anunţat că respinge nominalizarea alianţei PSD-ALDE, în persoana fostului ministru, Sevil Shhaideh, şi că aşteaptă o nouă propunere din partea aceleiaşi alianţe politice, au declarat „şocaţi şi bulversaţi”: „e limpede că preşedintele nu ia în seamă votul popular şi nu vrea să nominalizeze un premier din partea PSD”, după ce Tăriceanu, care a uitat, subit, în urmă cu o vară, că participă la „lansarea” unui pod nou, susţinând că e unul vechi – şi-a adus aminte, după două săptămâni, cum l-a şantajat pe el preşedintele la o cafea, după ce, Daniel Constantin n-a zis nici pâs, după ce toţi trei au anunţat că au în vedere suspendarea preşedintelui, a venit liderul UDMR, Kelemen Hunor, şi, într-o românească perfect „lizibilă”, a spus: "Eu nu cred în suspendare şi nu cred că există motive constituţionale pentru o suspendare. Nu văd care ar fi acel motiv pentru care se poate declanşa suspendarea, fiindcă, ne place sau nu ne place, preşedintele Iohannis n-a făcut altceva decât ceea ce scrie în Constituţie. A cântărit şi a spus că aşteaptă o altă propunere. A refuzat prima propunere şi probabil că argumentele sunt în zona în care noi nu prea avem acces la mai multe informaţii. Cu asta, basta!

Acesta nu este un argument de suspendare a preşedintelui şi eu cred că nimeni nu se gândeşte foarte serios că asta ar fi în acest moment o soluţie. Noi oricum nu am fi de acord cu o suspendare pe acest motiv sau pe aceste considerente", a spus Hunor. Apoi a adăugat: "Au câştigat alegerile, trebuie să vină cu o propunere, trebuie să discute cu preşedintele, cu partenerii, cu ALDE şi trebuie să meargă cu o propunere, că preşedintele nu a cerut propunere nici de la mine, nici de la PNL, nici de la USR, de la Băsescu nu e cazul, ci a cerut de la PSD. Din acest punct de vedere e foarte simplu şi foarte clar”.

În ceea ce priveşte lipsa motivaţiei respingerii, ei bine, ea ar fi putut exista, în măsura în care, noi românii suntem foarte curioşi, şi vrem culise.

O motivaţie ar fi fost imperios necesară şi în respectul alegătorilor, doar dacă Liviu Dragnea ar fi prezentat-o în campanie pe Sevil Shhaideh ca propunere oficială de premier, şi românii ar fi votat în cunoştinţă de cauză. Atunci da!

Pe când aşa… Nici măcar Constituţia nu-l obligă pe preşedinte la motivaţii!

În consecinţă, atunci când mai apar astfel de neînţelegeri în traducerea textului „Legii Fundamentale”, propun să-i rugăm pe maghiari să ne fie translatori.

În ideea că aţi înţeles „reducerea” mea la absurd, de mai sus, vă mai propun una: PSD-ALDE îl suspendă pe preşedinte; Tăriceanu, după ce o numeşte pe Sevil Shhaideh premier, iar aceasta îşi trece guvernul prin Parlament, se cere în CM pe motiv de surmenaj cronic - motivat.

Ce avem noi aici: Dragnea, preşedinte de republică; Dragnea, şeful Parlamentului; Dragnea, şeful Executivului, prin Sevil; Dragnea, şeful PSD. Şi nici „avocatul poporului, Victor Ciorbea, nu se simte prea bine…

Parcă, nici Ponta n-a fost lăsat chiar de capul lui, în 2012. Era cu unul, Crin.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
FOTO ŞOCANT În ce hal a ajuns să arate "Gladiatorul". Era unul dintre cei mai doriţi bărbaţi de la Hollywood

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info