Versiunea Beta

Năravuri naziste

de Cristian Tudor POPESCU

Germania 1933. Asta mi-a ţâşnit în minte la auzul ştirii că ministrul Educaţiei, Pop, desfiinţează comisia de analiză a doctoratelor cu 24 de ore înainte ca aceasta să se pronunţe asupra acuzaţiilor de plagiat aduse premierului Ponta. Aşa proceda guvernul nazist al noului cancelar, Adolf Hitler, bazându-se pe sprijinul popular: desfiinţa pe loc orice organism statal sau persoană care nu striga suficient de repede „Heil!”.

Şi asta se întâmplă după ce Comisia de Etică, aşteptată să se pronunţe în cazul de plagiat al fostului ministru Mang, a  fost schimbată. După ce ministrul Justiţiei, Corlăţean, a acuzat de incompatibilitate membri ai Curţii Constituţionale, imediat ce această instanţă a decis că la Bruxelles e constituţional să meargă preşedintele, nu premierul.

Sunt semne imposibil de confundat ale totalitarismului – noi nu polemizăm, noi te desfiinţăm.

Ca să-ţi dai pe loc seama că e vorba de un plagiat primitiv în „teza” lui Ponta nu e nevoie să fii expert, jurist, nu ştiu ce specialist,  cum repetă în neştire diversioniştii de serviciu. E suficient să fii o gospodină sau un şcolar care ştie să scrie şi să citească. Practica de veacuri a plagiatului presupune plasarea unor fragmente de lungime rezonabilă, fără ghilimele şi trimiteri la subsol,  în textul, totuşi, al celui care semnează cartea. Or, în acest sens, V. Ponta nici măcar n-a plagiat – nişte slugi, eventual universitare,  i-au xeroxat pur şi simplu zeci de pagini întregi din alte cărţi.

Dar pot să înţeleg că până acum un cetăţean al acestei ţări alegea să rămână relativ indiferent faţă de hoţia lui Ponta – „Domne, e ştiinţă înaltă acolo, legi, drept, documente, doctori, ce ne pricepem noi, să zică specialiştii”. În schimb, a aştepta ca guvernul să-ţi mai dea nişte bani la pensie sau la salariu şi a te face că nu vezi sfidarea monstruoasă a democraţiei şi bunului simţ la care se dedă actuala putere înseamnă să fii cârdaş  de gloată, nu cetăţean al unei ţări.

Cât îi priveşte pe cei ce se străduiesc public cu servilism, tupeu sau disperare să camufleze această ruşine naţională numită doctor  Ponta văd că nu sunt conştienţi sau puţin le pasă că V. Ponta nu va fi o veşnicie prim-ministru şi că se compromit definitiv în faţa istoriei – care nu poate fi desfiinţată ca o comisie.

 

 

 

528 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 ANM 29.06.2012 13:25

Afara ploua.

 
#2 un cetatean 29.06.2012 13:26

Domnule CTP, ati schimbat macazul .Sunteti egal cu dl Cristoiu (egal din punct de vedere al caracterului)
Multe succesuri!

 
#3 mrius 29.06.2012 13:26

vai dar ce guvern eficient avem!!! noroc ca nu a facut si de data asta comisie de analiza academia romana ca astia desfiintau si academia romana

 
#4 Will Wall 29.06.2012 13:26

Dar faptul ca adversarii politici sunt hartuiti si denigrati la comanda marinarului, folosind institutii publice a ce va aduce aminte. Mi-am pierdut respectul pentru calitatea dumneavoastra de jurnalist. Bine ati ajuns in clubul Cristoiu. Atentie la spate cand va aplecati in fata lui Basescu. Sa nu faceti o criza lombara.

 
#5 vali 29.06.2012 13:28

İ-ai sustınut din rasputeri impotriva...dictatorului Basescu..acum nu aı calitatea morala sa te dezici de USL
asuma-ti editorialele ın care il infierai pe Basescu sı tamaiai USL
ai macar atata demnitate domnule

 
#6 flavione 29.06.2012 13:29

"Ca să-ţi dai pe loc seama că e vorba de un plagiat primitiv în „teza” lui Ponta nu e nevoie să fii expert, jurist, nu ştiu ce specialist" Parafrazand mesajul dvs. va spun si v-am mai spus ca aceasta constructie politica ne indreapta catre totalitarism! Intrebarea mea domnule Popescu este cum de eu un amarat de inginer am vazut asta si dvs un reputat ( fara ghilimele!) analist politic nu?

 
#7 Alena 29.06.2012 13:30

Pentru ca Ponta se intrece in a da cat mai multe ordonante de urgenta cu scop personal si marsav, o astept pe urmatoarea : "plagiatul va deveni obligatoriu". Scapa si el de acuzatii, iar invatamantul va "dudui" de natarai.

 
#8 A.N.M. 29.06.2012 13:30

Afara ploua.

 
#9 Tataie 29.06.2012 13:31

Cei care au trecut cu ochii deschisi prin regimul Basescu nu au o problema cu doctoratul lui Ponta, cata vreme Ponta poate sa-i dea "capuri in gura" (citat din dna Udrea) lui Basescu. De asemenea, nu cred ca vor fi pensionari indignati ca restituirile la pensii provin din pixul unui plagiator.

 
#10 Vulturul Brancovenesc 29.06.2012 13:31

Plagiatul este absolut evident dupa ce am vazut analiza comparata a celor doua lucarari postate pe internet.
Problema este ca daca pana acum in cel mai rau caz se respectau regulile jocului de catre toate guvernele postdecembriste din momentul instalarii acestui guvern , acesta s-a substituit in intregime statului cu toate organele si organismele ce il compun. Un soi de statul sunt EU.
Asteptam cu interes un minister al propagandei si nu in ultimul rand unul al adevarului ( vezi 1984)
VIITORUL SUNA BINEEEE. Somn usor cetateni dormiti in liniste guvernul lucreaza pentru voi

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
Sunt devastaţi! DNA a aruncat BOMBA: ajung din nou în faţa judecătorilor! De ce sunt acuzaţi acum