Publicat

27

decembrie

2016

13:17

5250

vizualizări

Ne vedem în altă parte?

Preşedintele Iohannis ar fi trebuit să-şi explice refuzul.

Ne vedem în altă parte?

Preşedintele Iohannis ar fi trebuit să-şi explice refuzul.

”Am cântărit” e doar prima parte a frazei. Aşteptam partea democratică – explicaţia. Atât cât se putea lămuri o chestiune care bănuiesc că se referă la siguranţa naţională. Klaus Iohannis trebuia să se ostenească să găsească o formulă prin care să refuze nominalizarea doamnei Shhaideh la funcţia de premier.

Dinspre partea sa, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a dat măsura iscusinţei politice când a făcut propunerea, declarând că alta nu mai face. Astfel de judecăţi definitive nu se fac nici în Alexandria de Teleorman. Întrebat apoi ce se va întâmpla, totuşi,  dacă – situaţia de astăzi – propunerea va fi respinsă, a răspuns: „Ne vedem în altă parte”. Acest ”ne vedem în altă parte” e frate de cruce cu ”asta nu vă spun” – răspunsul preferat al Preşedintelui.  Frazele nu se regăsesc în nici un manual de comunicare politică.

O ţară întreagă aşteaptă, cu sarmaua-n gât, o decizie a tăiosului domnului Dragnea. ”În altă parte” înseamna, când a aruncat-o public, suspendarea preşedintelui. Nici atunci, nici acum nu-mi sare-n ochi vreun motiv constituţional de suspendare.

Unde mai pui că ”ne vedem în altă parte”, dacă îi adaugi substantivul propriu la vocativ, sună sinistru: Românie, ne vedem în altă parte!

Nimic de adăugat, deocamdată, la această răfuială între doi ageamii în materie de politică. Poate doar atât: tu, aia de acolo, România, rămâi pe loc, până ţi se găseşte şi tie un rost.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
BREAKING NEWS | Decizie BOMBĂ dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Verdictul aşteptat de ani buni e acum DEFINITIV

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info