Publicat

27

decembrie

2016

13:17

5241

vizualizări

Ne vedem în altă parte?

Preşedintele Iohannis ar fi trebuit să-şi explice refuzul.

Ne vedem în altă parte?

Preşedintele Iohannis ar fi trebuit să-şi explice refuzul.

”Am cântărit” e doar prima parte a frazei. Aşteptam partea democratică – explicaţia. Atât cât se putea lămuri o chestiune care bănuiesc că se referă la siguranţa naţională. Klaus Iohannis trebuia să se ostenească să găsească o formulă prin care să refuze nominalizarea doamnei Shhaideh la funcţia de premier.

Dinspre partea sa, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a dat măsura iscusinţei politice când a făcut propunerea, declarând că alta nu mai face. Astfel de judecăţi definitive nu se fac nici în Alexandria de Teleorman. Întrebat apoi ce se va întâmpla, totuşi,  dacă – situaţia de astăzi – propunerea va fi respinsă, a răspuns: „Ne vedem în altă parte”. Acest ”ne vedem în altă parte” e frate de cruce cu ”asta nu vă spun” – răspunsul preferat al Preşedintelui.  Frazele nu se regăsesc în nici un manual de comunicare politică.

O ţară întreagă aşteaptă, cu sarmaua-n gât, o decizie a tăiosului domnului Dragnea. ”În altă parte” înseamna, când a aruncat-o public, suspendarea preşedintelui. Nici atunci, nici acum nu-mi sare-n ochi vreun motiv constituţional de suspendare.

Unde mai pui că ”ne vedem în altă parte”, dacă îi adaugi substantivul propriu la vocativ, sună sinistru: Românie, ne vedem în altă parte!

Nimic de adăugat, deocamdată, la această răfuială între doi ageamii în materie de politică. Poate doar atât: tu, aia de acolo, România, rămâi pe loc, până ţi se găseşte şi tie un rost.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
"Confirm cu mare dezamăgire!" FĂRĂ LOC de interpretări. Anunţul trist făcut de marele nostru campion

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info