Publicat

9

ianuarie

2017

23:03

3706

vizualizări

Pelicanul sau babiţa?

Astăzi, pe la ora când îngheţau apele, dând să suie treptele Ministerului Justiţiei, Procurorul General al Republicii s-a căţărat pe bompres.

Pelicanul sau babiţa?

Astăzi, pe la ora când îngheţau apele, dând să suie treptele Ministerului Justiţiei, Procurorul General al Republicii s-a căţărat pe bompres.

O să mă întrerupeţi, ca să mă întrebaţi dacă bompresul nu e vreo bombă de presă. Vă dezamăgesc (am citit “Gramatica mării”): e catargul din vârful prorei, la o navă cu pânze. (Închipuiţi-vă ţărişoara asta ca pe o navă cu pânze, purtată de  vântul dezvăluirilor).

Blajinul Procuror General al Republicii era, deci, aşteptat, pe la prânzişor, să dezmintă că am trăi într-un stat mafiot (vorba fostului Preşedinte), să anunţe o reţinere, o arestare, o ceva.

Ei bine, ne-a lăsat orfani de pricepere: “Ridicarea MCV (Mecanismul de Cooperare si Verificare, nota uluiţilor)  din punct de vedere al magistraţilor aş dori să vă spun că o monitorizare a magistraţilor nu ar mai fi necesară, dar ar fi necesară o monitorizare a politicienilor. Este o chestiune de voinţă politică. Ştiţi dumneavoastră de ce. Magistraţii îşi fac datoria şi probabil că există anumite persoane care ar dori să îşi pună în practică agenda lor şi nu ar avea nevoie de o chestiune care să îi încurce, cum ar fi mecanismul MCV”.

Uau! ar exclama Otilia Bilionera, cerând imperativ addenda et corrigenda.

Pe buzele tuturor, rămâne întrebarea legitimă: pelicanul sau babiţa?

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
SUA stau pe un butoi cu pulbere! Donald Trump, făcut PRAF de cine se aştepta mai puţin. Declaraţiile fac înconjurul planetei

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info