Publicat

18

aprilie

2017

21:26

3021

vizualizări

Preşedintele Etern - inamicul preşedintelui vremelnic Donald Trump

Presa a tăbărât pe preşedintele Americii, după ce azi dimineaţă la 6 (ora New York-ului) a participat la matinalul său preferat, “Fox and Friends”.

Preşedintele Etern - inamicul preşedintelui vremelnic Donald Trump

Presa a tăbărât pe preşedintele Americii, după ce azi dimineaţă la 6 (ora New York-ului) a participat la matinalul său preferat, “Fox and Friends”.

Donald J. Trump i-a confundat pe urmaşii Preşedintelui Etern al Coreei de Nord, pe Kim Jong-il cu Kim Jong-un.

În fond, nici nu contează cine e comandatul ţării astăzi. Important e ceea ce îi leagă fedeleş pe coreenii de nord: fantoma lui Kim Ir-sen – Tatăl Veşnic al unui popor orfan, a cărui unică moştenire e ura – împotriva japonezilor, împotriva americanilor şi împotriva fraţilor vitregi din sud.

În 1994, când Kim Ir-sen a fost coborât în mausoleu, pus sub sticlă ca o insectă uriaşă, Kim Jong-il n-a îndrăznit să-i smulgă titlul de preşedinte. Nici nu şi-ar fi putut păstra  puterea, dacă nu le-ar fi dat impresia supuşilor săi că guvernează în numele Tatălui. Secretar General al Partidului Muncii şi Comandant Suprem al Armatei – acestea sunt titlurile celor doi urmaşi din prima dinastie comunistă a lumii, iar apelativele nu merg mai departe de “Conducători iubiţi”.

Retorica diplomatică a actualului conducător al Coreei de Nord e la fel de săracă precum a preşedintelui Statelor Unite. Preşedintele Etern ar fi împachetat răţoielile belicoase în iscusite celofane ciuce.

Cum îşi închipuie preşedintele Trump sau vicepreşedintele Pence (care ieri a vizitat Coreea de Sud, astăzi Japonia, ca să-i asigure pe aliaţi că America n-o să-i abandoneze) un război cu Coreea de Nord? Vor lovi Statele Unite ”chirurgical”, în zonele unde sunt stocate rachetele nucleare şi rachetele balistice? Cum? (Chiar dacă sistemele de apărare nord-coreene sunt tehnologic învechite). După primul atac, armata Preşedintelui Etern se va întoarce împotriva Coreei de Sud, iar Seulul e la mai puţin de 60 kilometri de graniţă. Când spre China vor începe să se scurgă sute de mii de refugiaţi şi va fi în pericol de a-şi pierde zona-tampon care e Coreea de Nord (una dintre componentele securităţii naţionale), se va declanşa o catastrofă în care rolul Rusiei încă e greu de anticipat.

Închei abrupt jocul contrafactual. Se poate întâmpla orice, mai puţin ca preşedintele Trump să se molipsească de „răbdarea strategică” a lui Barack Obama.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Şarapova, DISTRUSĂ la revenirea în lumea tenisului! Cuvinte extrem de grele din partea rivalei ei

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info