Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
1762 vizualizări 6 sep 2017
Ionuţ Mişa s-a proptit în faţa jurnaliştilor şi a dat guvernarea pe goarnă: “Pilonul II [de pensii] se va desfiinţa. Banii se vor întoarce înapoi la cei care au cotizat la pilonul de pensii, ei având posibilitatea să opteze pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru Pilonul III, cel privat. Practic, vor opta între posibilitatea de a le administra statul aceşti bani şi a le oferi o pensie la sfârşitul stagiului de cotizare sau să fie un privat care face acest lucru. Pilonul II este practic un mix între stat şi privat. Toţi cei care au cotizat vor fi şi cei care vor primi banii înapoi”.
 
“O prostie!” - a încercat atunci Dragnea s-o dreagă.  Abia pe 29 august, atunci când însuşi premierul Tudose a deschis subiectul pilonului II s-a vădit că prostul lui Dragnea spusese adevărul.
 
De pe vremea dezarticulatului Grindeanu se ştie că Guvernul n-are bani pentru orgiile bugetare din Programul PSD, pe care le anunţă din oră în oră tele-Olguţa.
 
O ultimă probă că nu sunt bani a venit ieri, printr-un comunicat scăpat pe ţeava  Apărării: soldele vor fi plătite pe 15 septembrie, dar banii pentru norma de hrană şi chirii vor fi amânaţi până după rectificarea bugetară. (Faptul că rectificarea bugetară se tot amână e încă o dovadă că Guvernul se dă de ceasul morţii, în cavoul lui Vâlcov).
 
De data asta, Dragnea n-a mers până într-acolo încât să-l facă prost pe Ţuţuianu. L-a lăsat să se facă singur. Ultimele cuvinte ale ministrului, înainte de a demisiona, au fost: sunt bani!
 
S-ar fi putut da vina pe secretara care a cules comunicatul, pe vreo ordonanţă, însă premierul Tudose s-a grăbit să scape de Ţuţuianu, semn că mişcase în front, în faţa onor conducerii partidului, şi s-a găsit cel mai bun pretext de a i se plăti poliţa.
 
Bani nu sunt - e un secret atât de bine păzit în cavoul lui Vâlcov, încât îl ştie toată lumea.
 
Bani nu sunt nici pentru înzestrarea Armatei, dar vor mitocosi  promisul 2 la sută prin credite de angajament, cât să să nu se prindă Trump. 

Citește și: