Publicat

26

aprilie

2010

20:43

158

vizualizări

Cine romantice şi recepţii la Castelul Bran, de la 2.000 de euro în sus

Cine romantice şi recepţii la Castelul Bran, de la 2.000 de euro în sus

Cel mai rustic a fost cocktailul din vară de trei ore, făcut în aer liber, în curte. O sută de invitaţi au şezut la poalele Castelului, pe nişte pernuţe roşii aruncate neglijent în iarbă. Pe nişte măsuţe albe, mititele, li s-a pus mâncare organică şi au ascultat muzică ambientală. Alt eveniment, aniversare privată, a avut şi concert în curtea interioară, bufet şi dans. La dansuri zbânţuite nu prea e voie, să nu se strice ceva la Castel, oricum domnii care închiriază nu se dedau decât la dansuri fine. Petrecerea s-a întins până la două dimineaţa. Chiar până să dea zorii n-a stat nimeni până acum, posibil să fie de vină cetatea însăşi.

"Nu e deloc prietenoasă noaptea, prin construcţia sa. Cauţi mister, aici îl găseşti sigur, fără să apelezi la dinţi de plastic sau la sânge artificial pe pereţi", zice Alexandru Prişcu, manager de marketing la castel. Dar petrecerile acestea nu fac rău Castelului în nici un fel? Nicidecum, spune managerul, "într-un weekend foarte bun vin aici 6.000 de vizitatori. Foarte mulţi dintre ei ating piesele de lemn sau tablourile, îşi lasă amprentele şi transpiraţia acolo. Ar fi, deci, infinit mai nociv decât o petrecere liniştită cu zece oameni. Oricum, nu vom avea evenimente foarte des, căci altfel nu ar mai fi exclusivit. Ideea este să oferi un loc râvnit de ani de zile".

Guvernanta copilului Dominic, paranormala Castelului

Însă cât au plătit clienţii să închirieze Castelul e strict confidenţial. "S-a pus problema amenajării unui apartament pentru clienţi sus, în turnul rotund, care nu s-a vizitat niciodată. Însă acolo nu e apă curentă, iar numai costul sălii de baie va fi unul exorbitant". Deocamdată nu s-a făcut nici o nuntă la Bran, dar sunt şanse mari să se însoare aici un american foarte insistent. "E o întreagă poveste cu nunta. La noi, ea se traduce printr-o petrecere câmpenească cu muzică lăutărească. Nu se pliază deloc pe ceea ce este castelul Bran.

De ceva vreme negociem cu un client din SUA. Iniţial i-am răspuns elegant că o nuntă nu prea se pliază aici, motivând că există mult mobilier foarte valoros care nu trebuie deteriorat sub nici o formă.
Răspunsul său a fost că oricum, are numai 58 de invitaţi şi nunta va fi numai o recepţie cu cvartet şi muzică de cameră. Începe la şapte seara şi ţine până la miezul nopţii. Cununia religioasă doreşte să o facă tot la castel. Clienţii, oricare ar fi ei, trebuie să aibă bun simţ, bun gust şi să nu încurce programul de vizită al turiştilor", a mai explicat Alexandru Prişcu.

Cel mai incitant ar fi o vânătoare pentru inelul de logodnă, ascuns undeva în castel. Celălalt primeşte indicii după care să se ţină, aşa că în cazul ăsta ai ocazia să cotrobăi prin fiecare colţişor al Castelului. Emoţia e să ajungi în locuri interzise, căci 30% din castel nu s-a vizitat niciodată.

Poţi să găseşti inelul pitit în sala de consiliu, unde Alteţele Sale îşi aduceau oaspeţii. Sau în temniţa originală, strâmtă şi rece, unde dacă eşti singur te ia groaza. Ori chiar în apartamentul prinţului Nicolae de la etajul patru. Tot e el aşa de micuţ, încât nici un client nu l-a ales până acum. O ascunzătoare bună ar fi chiar în dulapul prinţului, lucrat artistic, cu multe scene de vânătoare sculptate în lemn.

Avea Branul mister şi pe vremea lui Dominic, când era mic, daramite acum! Guvernanta copiilor stătea în zona turnului rotund şi de acolo reuşea să deschidă şi să închidă uşi cu viteza vântului, să-i supravegheze pe cei mici.

Acum era în salonul galben, într-o secundă ajungea pe terasă... şi era aşa iute, încât copiii au făcut consiliu şi au decis că bona lor e paranormală şi se teleportează prin Castel.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Veste neaşteptată primită de Simona Halep pentru US Open: ”Avem de rezolvat nişte probleme judiciare!”

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info