168065 vizualizări 24 dec 2017

Răcitura de porc este nelipsită de pe masa românilor în ziua de Crăciun. Răcitura de porc poate fi servită pe post de gustare, notează Reţeta perfectă. Aceasta are un conţinut caloric scăzut. În plus, răcitura de porc este uşor digerabilă, mai ales dacă folosiţi la prepararea ei şi legume.

INGREDIENTE RĂCITURĂ DE PORC

● 1 ceapă,

● 2 morcovi,

● 1 păstârnac,

● 4 picioare de porc,

● un praf de piper,

● un praf de sare,

● 1 căpăţână de usturoi.

MOD DE PREPARARE RĂCITURĂ DE PORC

Răcitura de porc sau piftia este un preparat a cărui complexitate de preparare este scăzută, în ciuda faptului că gătirea ei durează în jur de 4 ore. Din ingredientele de mai sus puteţi obţine 4 porţii de răcitură de porc.

În primul rând se curăţă şi se spală bine picioarele de porc apoi se pun întregi într-o cratiţă mare la fiert împreună cu morcovii, ceapa, păstârnacul, piperul şi sare după gust. Se pune apă atât cât să le acopere foarte bine cam cu 7-8 centimetri deasupra lor. Se acoperă cratita cu un capac doar parţial şi se lasă la fiert la foc mic până când carnea se desprinde de pe oase. În timpul fierberii se spumează de mai multe ori cu lingura, până când nu se mai formează spumă la suprafaţă.

Apoi, când carnea pentru răcitura de porc se desprinde de pe oase şi zeama a scăzut şi se lipeşte de degete se ia cratiţa de pe foc, se scoate carnea separat pe o farfurie, iar zeama se lasă să se răcească puţin. După ce s-a răcit puţin zeama, se ia grasimea de deasupra, după care se adaugă usturoiul pisat, se amestecă bine şi se mai lasă aşa câteva minute.

Între timp scoatem carnea de pe oase, se taie bucăţi şi se aşează în boluri, împreună cu morcovul tăiat rondele. Mai multe despre cum se preparară răcitura de porc găsţi pe Reţeta perfectă.

Citește și: