1007 vizualizări 20 aug 2017

Ca orice maşinărie complexă, corpul nostru transmite semnale atunci când ceva nu funcţionează aşa cum trebuie: în acest caz, funcţiile organelor interne şi ale sistemelor. Totuşi, deseori ignorăm aceste semnale, ceea ce poate fi o greşeală majoră.

Bright Side a întocmit o listă cu zece astfel de cazuri în care organismul nostru ne avertizează cu privire la ceva ce nu funcţionează aşa cum ar trebui.

Pete negre sub ochi

Aceste pete pot apărea din cauza lipsei de somn. Doctorii recomandă un timp de odihnă de 7-8 ore în fiecare noapte. Totuşi, cauzele pot fi diferite, precum anemia şi orice altă circumstanţă în care corpul nu produce suficiente celule roşii.

Schimbare culorii degetelor

Există un motiv serios care duce la acest lucru: este vorba de Sindromul Reynaud - o condiţie unde temperaturile scăzute cauzează spasme în vasele de sânge, ducând la schimbări în culoarea pielii degetelor.

Vedere neclară

Dacă se întâmplă des ca ochii să fie obosiţi şi nu poţi recunoaşte oameni şi semne de la distanţe mici, este posibil să fi dezvoltat ceea ce se numeşte astigmatism, deformarea corneei care duce la lipsă de focalizare a imaginii.

Pete plutitoare în vedere

Acestea pot apărea în diferite forme, de la puncte la dungi şi sunt pete transparente cu un contur negru care apar de obicei la lumină puternică. Dacă fenomenul apare des, poate indica un început de cataractă sau altă problemă de vedere.

Sunetele din stomac

Acestea sunt cauzate de procesele din intestine. Dacă se întâmplă rar, nu există motiv de îngrijorare. Însă, dacă acestea apar des, mai ales acompaniate de durere, o vizită la doctor este imperativă.

Citeşte continuarea pe Descoperă.ro

 
 
 
 
 
 
 

 

Citește și: