Oamenii de ştiinţă spun că datele obţinute de ei arată că cei care fac sport în mod regulat sunt mai puţini expuşi tentaţiei mâncărurilor nesănătoase. 

Studiul, coordonat de Universitatea Leeds, a evaluat 180 de persoane din mai multe puncte de vedere. Iniţial, le-au fost măsuraţi parametri cardio respiratori în timpul exerciţiilor fizice, dar le-a fost testat şi metabolismul şi compoziţia corporală, fiind clasaţi în funcţie de tipul de activitate fizică prestat - susţinut, moderat şi slab. 

Apoi, au urmat două zile în laborator, unde au fost urmărit apetitul, gustul şi nivelul de saturaţie în timpul unei zile. 

Per ansamblu, grupul celor mai sportivi a manifestat o poftă de mâncare mai scăzută cu 15-20% faţă de persoanele care nu fac sport deloc. 

„Este primul studiu care analizează poftele alimentare ale oamenilor şi valoarea de recompensă a alimentelor. Am descoperit că există o legătură strânsă între numărul de ore petrecut făcând sport şi pofta de a consuma alimente cu un conţinut ridicat de grăsime”, a explicat cercetătorul Graham Finlayson. 

Această descoperire ar putea să fie un nou pas în ceea ce priveşte victoria omenirii în lupta cu obezitatea. 

Citește și: