Maria Bîrnaure
Maria Bîrnaure
415 vizualizări 1 apr 2017

Faptul că ne încântă orice nouă apariţie în materie de cremă minune pentru îngrijirea tenului nu este un lucru bun. De obicei, cu cât încercăm mai multe şi mai multe astfel de produse cosmetice, riscăm să dăm naştere unei situaţii negative. Un control dermatologic este singurul procedeu prin care putem alege produsul optim pentru tenul nostru. 

De asemenea, există anumite produse şi dispozitive al căror efect asupra tenului este pus la îndoială de specialişti. Chiar dacă pot fi achiziţionate la un preţ extrem de mic, ele sunt o adevărată cheltuială inutilă care dăunează tenului. 

Unul dintre aceste produse este masca cu diverse chimicale folosită acasă. Aceasta este, de fapt, un produs medical vândut de cele mai multe ori pe internet sub deviza: „sigur pentru utilizare acasă”. Medicii spun că în urma utilizării unor astfel de măşti acasă pacienţii s-au prezentat în cabinetele lor cu diverse probleme precum piele roşie sau cu răni cauzate de peeling-ul excesiv. De asemenea, un alt efect advers poate fi reprezentat de reacţiile alergice. 

Bureţii abrazivi reprezintă unul dintre dispozitivele folosite de persoanele care au probleme cu tenul datorită efectelor miraculoase care le sunt promise odată cu vânzarea acestora. Medicii avertizează că aceste dispozitive nu elimină problemele tenului, ci din contră, pot provoca apariţia acneei, a diferitelor eczeme şi a iritaţiei la nivelul pielii. Buretele atrage şi stochează bacteriile, aceasta fiind principala cauză a problemelor care survin folosirii acestui dispozitiv. 

Nici cremele hidratante pe bază de colagen nu sunt întocmai ceea ce ni se promite în clipurile de promovare. Medicii admit că molecula de colagen este prea mare pentru a putea penetra pielea, astfel că sumele mari de bani sunt cheltuite inutil pe astfel de creme. 

Exfoliantul pentru faţă poate cauza iritaţii şi hiperpigmentare. Cei mai frecvenţi utilizatori ai acestui produs sunt pacienţii care suferă de acnee şi care nu pot scăpa de aceasta. 
 

Citește și: