Ryan Au, un profesor de la Spitalul Yan Chai din cadrul Şcolii Memoriale Tung Chi Ying, din Hong Kong, a realizat un experiment inedit, în speranţa că îi va convinge pe studenţii lui fumători să renunţe la acest viciu.

Întregul experiment a fost filmat şi postat ulterior pe YouTube cu un scop clar - pentru a-i determina pe cât mai mulţi fumători să renunţe la viciul care le pune sănătatea în pericol.

În cadrul experimentului, profesorul a conectat plămâni complet sănătoşi la aparate pentru a simula procesul de respiraţie. Organele se află într-un cadru steril - o cutie transparentă -, ce are rolul de a imita cavitatea toracică umană.

Ulterior, profesorul aşază o ţigară aprinsă lângă mecanismul care pompează aer în plămâni. În momentul în care aceştia "inspirau" aer, primeau şi substanţele din ţigară. Experimentul a fost reluat de 60 de ori, culoarea plămânilor modificându-se cu fiecare ţigară "fumată". Dacă la început plămânii au o culoare roz, la terminarea celor 60 de ţigări, ei sunt albi, semn că au fost afectaţi de nicotină.

Citește și: