27846 vizualizări 29 aug 2015

Cele 7 părţi ale corpului expuse bacteriilor

Unele dintre aceste părţi ale corpului nu vor fi o surpriză pentru ţine. Altele, în schimb, te vor face să eziţi când vei vedea câte bacterii ai răspândit fără să îţi fi dat seama.

Ai grijă pe unde îţi pui mâinile, evitând atingerea acestor şapte zone:

FAŢĂ:

Făţa ta - oglinda sufletului - este de fapt una dintre cele mai murdare părţi ale corpului. Faţa ta se află în contact cu multe lucruri de-a lungul unei zile, de la ecranul telefonului până la o uşă de care te loveşti accidental. Bacteriile luate pot fi răspândite oriunde în corp, dacă îţi atingi faţa .

URECHILE:

Interiorul urechii este motorul auzului. Dacă te joci cu el, s-ar putea să rămâi cu un zgomot neplăcut în cap pentru tot restul vieţii tale. Nu introduce vreodată ceva în urechile tale, căci această parte a corpului are un sistem propriu de igienă. Dacă întâmpini probleme, contactează mai bine un medic decât să îţi pui singur un diagnostic.

OCHII:

Ochii sunt umezi şi oferă bacteriilor o uşa deschisă către restul corpului tău. Nu freca, nu bagă degetele, nu atinge. Dacă nu porţi lentile de contact, nu există niciun motiv să îţi atingi ochii.

GURĂ:

La fel ca în cazul ochilor, gura poate răspândi boala în corpul tău într-un ritm alert. Gândeşte-te câte bacterii există pe mâinile tale - chiar vrei să ajungă în gură ta şi să se înmulţească rapid?

INTERIORUL NASULUI:

Nu contează cât de tare te mănâncă nasul, ţine-ţi degetele la distanţă! Pielea din interiorul nasului este extrem de fragilă. Scărpinatul accidental al interiorului nasului poate răspândi infecţii ce te poţi îmbolnăvi.

PIELEA DE SUB UNGHII:

Bateriile iubesc pielea de sub unghii. Este un loc ferit, rareori curăţat atât cât ar trebui, unde se pot ascunde liniştite. Decât să îţi cureţi pielea, mai bine încearcă să ai unghiile cât mai scurte că să eviţi răspândirea bolilor.

POSTERIORUL (FUNDUL):

Te aşteptai la asta, nu-i aşa? Tot felul de bacterii neplăcute trăiesc în tractul digestiv. În afară faptului că trebuie să fii atent după ce foloseşti toaletă, mâinile tale nu trebuie să stea la spate. Spală-le bine după ce ai fost la baie că să eviţi răspândirea bacteriilor în corp sau pe alte suprafeţe din jurul tău.

Citește și: