Publicat

19

mai

2009

20:13

32

vizualizări

Alteţele Imperiale japoneze, la Universitatea din Bucureşti

Alteţele Imperiale japoneze, la Universitatea din Bucureşti

Miercuri, 20 mai 2009, Secţia de japoneză a Universităţii va primi vizita Alteţelor lor Imperiale, Prinţul şi Prinţesa Akishino, vizită care se înscrie în seria evenimentelor Anului Aniversar Japonia – Ţările dunărene.

În prezenţa rectorului Universităţii din Bucureşti, prof. dr. Ioan Pânzaru, a altor membri din conducerea Universităţii şi a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, Prinţul şi Prinţesa Akishino vor vizita laboratorul de japoneză şi vor purta discuţii cu studenţii Secţiei de japoneză, care a fost înfiinţată în 1975.

La începutul lunii octombrie 2008, în prezenţa Excelenţei Sale dl. Yoshinobu Higashi, ambasadorul Japoniei la Bucureşti, facultatea a fost dotată cu un laborator de studiere a limbii japoneze, o donaţie a guvernului nipon. El face parte din Contractul de grant, în valoare de 65.349 euro, semnat în 2007 de guvernul japonez şi Universitatea din Bucureşti, pentru modernizarea dotărilor secţiei de limba japoneză. Dotat cu echipamente de ultimă generaţie, laboratorul dispune de un soft performant ce asigură studenţilor care doresc să se specializeze în limba şi cultura japoneză posibilitatea unui dialog interactiv. În componenţa sa intră un sistem de video-proiecţie, de video-conferinţă, staţie de sonorizare HF şi o staţie de lucru ce permite instruirea simultană a 20 de studenţi.

Secţia de japoneză oferă, în prezent, cursuri de licenţă în domeniul studiilor japoneze şi singurul masterat centrat pe studii japoneze în România. În secţia de japoneză învaţă aproximativ 150 de studenţi.
 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
SUA stau pe un butoi cu pulbere! Donald Trump, făcut PRAF de cine se aştepta mai puţin. Declaraţiile fac înconjurul planetei

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info