Publicat

16

octombrie

2007

20:03

7610

vizualizări

Cum ajungeţi de la o şcoală la alta?

Cum ajungeţi de la o şcoală la alta?

Pentru a se transfera de la o şcoală/liceu/clasă/specializare la alta, elevii trebuie să aibă aprobarea directorilor celor două unităţi şi să susţină nişte examene de diferenţă, dacă este cazul. Aceştia vor depune o cerere la şcoala unde doresc să se mute, apoi, în baza acordului dat de director, vor depune o cerere la şcoala de provenienţă, iar după obţinerea acordului se pot muta. La sfârşit, vor depune, la noua şcoală, dosarul cu foaia matricolă, copiile după actele de identitate şi certificatele/diplomele de studii obţinute.

Există câteva reguli pe care elevii şi părinţii trebuie să le cunoască. Elevii din învăţământul primar, gimnazial şi profesional se pot transfera în limita efectivelor de 30 de elevi la clasă. Elevii de clasa a IX-a se pot transfera numai după primul semestru, dacă media lor de admitere este cel puţin egală cu media ultimului admis la specializarea la care vor ei să intre. Elevii din clasele X-XII/XIII se pot transfera la clasele la care media lor din ultimul an este cel puţin egală cu media ultimului promovat din clasa în care solicită transferul. (E.L.)

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Asta le întrece pe toate! Un senator spune că este prieten cu Kim Jong-Un! Ce cadou incredibil vrea să-i ducă liderului nord-coreean

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info