Publicat

5

februarie

2008

18:15

1078

vizualizări

Permis de şedere temporară pentru studenţii străini

Permis de şedere temporară pentru studenţii străini

Elevii şi studenţii din ţările care nu fac parte din Uniunea Europeană şi vor să studieze în România trebuie să obţină un permis de şedere temporară. Acesta este valabil pentru 1 an de studii, iar eliberarea lui se face în 30 de zile de la data depunerii cererii.

Pentru a li se elibera permisul, solicitanţii trebuie să depună la Oficiul Român pentru Imigrări un dosar, care să cuprindă: documentul de trecere a frontierei (original şi copie), scrisoare de acceptare la studii, în cazul primei prelungiri a dreptului de şedere, adeverinţă eliberată de instituţia de învăţământ, dovada mijloacelor de întreţinere, dovada deţinerii legale a spaţiului unde locuiesc, adeverinţă medicală.

În plus, elevii şi studenţii străini trebuie să achite o taxă consulară de 60 $, o taxă de cerere de 3 lei, care se achită la Trezorerie sau la CEC, 252 de lei contravaloarea permisului de şedere şi o taxă extrajudiciară de timbru de 1 leu. Bursierii statului român sunt scutiţi de plata taxelor şi de prezentarea dovezii mijloacelor de întreţinere. (R. I. N.)

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Reacţia total neaşteptată a Garbinei Muguruza după ce a UMILIT-O pe Simona Halep. Ce a declarat

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info