1229 vizualizări 5 feb 2008

Elevii şi studenţii din ţările care nu fac parte din Uniunea Europeană şi vor să studieze în România trebuie să obţină un permis de şedere temporară. Acesta este valabil pentru 1 an de studii, iar eliberarea lui se face în 30 de zile de la data depunerii cererii.

Pentru a li se elibera permisul, solicitanţii trebuie să depună la Oficiul Român pentru Imigrări un dosar, care să cuprindă: documentul de trecere a frontierei (original şi copie), scrisoare de acceptare la studii, în cazul primei prelungiri a dreptului de şedere, adeverinţă eliberată de instituţia de învăţământ, dovada mijloacelor de întreţinere, dovada deţinerii legale a spaţiului unde locuiesc, adeverinţă medicală.

În plus, elevii şi studenţii străini trebuie să achite o taxă consulară de 60 $, o taxă de cerere de 3 lei, care se achită la Trezorerie sau la CEC, 252 de lei contravaloarea permisului de şedere şi o taxă extrajudiciară de timbru de 1 leu. Bursierii statului român sunt scutiţi de plata taxelor şi de prezentarea dovezii mijloacelor de întreţinere. (R. I. N.)

Citește și: