no author
Andrei Pal
2977 vizualizări 9 mar 2017


Chiar dacă a jucat şi la Barcelona şi la Real Madrid, Hagi susţine că filosofia sa, la Viitorul, e mai apropiată de cea catalană. "Regele" crede că diferenţa în meciul câştigat de formaţia antrenată de Luis Enrique a făcut-o valoarea jucătorilor, dar în primul rând atitudinea de care toată lumea a dat dovadă. Înaintea partidei, catalanii şi-au făcut curaj cu declaraţii de genul: "Dacă ei au marcat de patru ori, noi putem înscrie şase goluri" sau "Dacă există o echipă care poate întoarce rezultatul din tur, aceea este Barcelona".

"Corason partido. Inima împărţită, n-am cum... Conceptul meu fotbalistic e mai mult al Barcelonei. Şi-au dorit să aibă cei mai buni jucători, să fie cei mai bună din lume. Aseară, poate pentru unii pare un lucru imposibil, pentru cei care iubesc acest lucru şi sunt foarte valoroşi, e posibil. Nimic nu e imposibil dacă ai valoare. Mie mi-a plăcut declaraţia lor înainte de meci. Cel mai important este să crezi în tine, că poţi s-o faci. Totul a fost mental. Şi-au asumat un risc calculat, cu sistemul 3-4-3 în romb.

E vorba de filosofie, o cultură, un concept tehnic. De 20 de ani au selectat în sensul acesta, de a te impune. Au zile când pot juca şi prost (n.r. - referitor la meciul din tur, pierdut de Barcelona cu 0-4). Cum au spus ei (n.r. - "Dacă există o echipă care poate întoarce rezultatul din tur, aceea este Barcelona"), aşa s-a întâmplat. E cea mai talentată echipă, imprevizibilă, capabilă să facă ceva ce alţii nu pot face. Uite că au reuşit. Când joci în echipă, ai 9 care e foarte bun, când ai patru decari care sunt foarte buni... cu Neymar şi Messi, normal că eşti imprevizibil şi poţi face orice", a spus Gheorghe Hagi la DigiSport.

Hagi a găsit şi vinovaţii din tabăra franceză. "Când vine vorba de PSG, eu cred că antrenorul e de vină, el a greşit", a conchis Hagi.

Citește și: