2856 vizualizări 8 aug 2017

Gică Hagi s-a dezlănţuit la conferinţa de presă de după meciul cu Voluntari, scor 0-0. Patronul şi antrenorul Viitorului acuză o conspiraţie împotriva clubului său, provocată de faptul că a câştigat titlul, scrie Pro Sport.

Hagi s-a declarat foarte deranjat că s-a discutat în public despre faptul că a împrumutat 300.000 de euro de la o bancă, pentru a achita jucătorilor primele de campionat. Cel mai mare fotbalist român din istorie susţine că şi cluburile mari se împrumută de la bănci şi n-a vrut decât să asigure liniştea financiară a echipei:

”Şi Barcelona se împrumută la bănci. Ce este greşit în asta? V-am spus, nu sunt un om bogat. Eu mi-am băgat banii în copii... Nu sunt nici qatarez, nici chinez. Eu n-am datorii. Eu încerc să-mi fac datoria faţă de angajaţii mei. Indiferent dacă am luat sau nu acel împrumut, reţineţi un lucru: Hagi lucrează gratis”, a declarat Gică Hagi.

Patronul Viitorului acuză şi o conspiraţie împotriva echipei sale. Hagi spune că totul a pornit după ce Viitorul a ieşit campioană şi spune că s-au plătit şi bani pentru asta. Nu este exclus să fie o nouă aluzie la Gigi Becali, cel care a contestat la TAS titlul câştigat de Viitorul:

”Anul trecut n-am luat un singur cartonaş roşu. Sezonul ăsta am luat două. Asta este, am produs minunea şi anul ăsta va fi mai greu. Anul trecut am fost cea mai dezavantajată echipă. Ce vor să facă, să ne distrugă?

Tot ce a fost în vara asta, după ce am câştigat campionatul, totul a fost programat. Totul a fost făcut împotriva noastră, s-a plătit pentru asta. A fost urât ce s-a întâmplat în cele două luni. Urât de tot. Ce voiaţi să le fac? Să le spun jucătorilor să se dea la o parte să nu câştigăm campionatul? Şi a venit bomba, am câştigat campionatul”, a mai spus Hagi.

Antrenorul în vârstă de 52 de ani spune că a avut mai multe oferte în această vară, dar a preferat să-şi vadă în continuare de clubul pe care-l patronează: ”N-am vrut să plec de la echipă, deşi am avut oferte importante. Am vrut să stau lângă jucători. Noi nu avem obiectiv să luăm titlul. Obiectivul nostru a fost dintotdeauna să promovăm şi să dăm jucători la toate cluburile. Eu mă rog ca toate echipele din România să fie bogate şi să vină să cumpere de la noi”.

Hagi s-a plâns şi de legea prin care autorităţile locale pot direcţiona până la 5% din bugetul comunităţii către cluburile sportive: ”Noi n-avem niciun fel de problemă (n.r. financiară), cred că suntem singurii. Bine, poate mai sunt cei cu primăriile. S-a dat şi o lege ”frumoasă” în România. Credeţi că vine cineva din Constanţa şi-mi dă ceva? Să vă spun ceva. După ce am luat titul, nimeni din Constanţa, dar absolut nimeni nu m-a scos la o cafea să mă felicite”.
 

Citește și: