no author
Iulian Coşuleţu
1126 vizualizări 30 dec 2016

După ce Curtea de Apel a dat câştig de cauză CSA Steaua, hotărând că echipa lui Gigi Becali e obligată să elimine numele „Steaua“ din titulatură, iar Registrul Comerţului – să radieze această denumire, Florin Talpan spune că superiorii pe linie ierarhică îl ameninţă zilnic cu sancţiuni! „Parcă toţi ar fi acoliţii lui Becali“, afirmă Talpan în comunicat.

Ofiţerul se consideră îndreptăţit să fie numit şef al CSA Steaua, menţionând că până acum nimeni din Armată n-a câştigat vreun proces contra lui Becali şi că alţii au fost avansaţi şi răsplătiţi pentru „roadele muncii mele“.

O altă afirmaţie excepţional de gravă este aceea că o notificare cu deciziile judecătoreşti pregătită de colonel pentru a fi trimisă la FIFA şi UEFA e blocată de superiorii săi, care refuză să o semneze!

Florin Talpan avertizează însă că, dacă FC Steaua Bucureşti, FRF şi LPF nu vor pune în aplicare „decizia definitivă“ a Curţii de Apel, va recurge la executarea silită şi le va atrage celor vinovaţi răspunderea penală.

Iată comunicatul remis de Florin Talpan:

Referitor la declaraţia din data de 23 decembrie 2016 a comandantului interimar, al CSA Steaua Bucureşti, privind decizia Curtii de Apel Bucureşti pronunţată la data de 21 decembrie 2016 cum că nu ar fi definitivă şi irevocabilă ţin să precizez urmatoarele:

Din păcate dl. Comandant interimar nu are pregătire juridică, dumnealui făcând afirmaţii eronate, care induc în eroare presa, opinia publică şi suporterii care îmi cer lămuriri.

Conform Noului Cod de Procedură Civilă, nu mai există sentinţe “definitive şi irevocabile” ci există doar sentinţe definitive.

Hotărârea cu nr. 989 pronunţată la data de 21.12.2016 de către Curtea de Apel Bucureşti, este o hotărâre definitivă şi executorie care trebuie şi poate fi pusă în aplicare.

Sentinţele definitive pot fi atacate cu o cale extraordinară de atac printre care şi recursul, doar dacă sunt îndeplinite anumite condiţii prevazute de Codul de Procedură Civilă. Recursul este o cale de atac ce nu suspendă executarea sentinţei definitive şi executorie pronunţate de către Curtea de Apel Bucureşti.

De aceea, în cazul în care decizia Curtii de Apel Bucureşti nu va fi respectată, eu ca şi reprezentant convenţional al Clubului Sportiv al Armatei ”STEAUA BUCUREŞTI, o voi pune în aplicare prin executare în mod silit.

Conform Hotărârii cu nr 989/21.12.2016 atât Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cât si SC FCSB S.A. vor fi obligati ”să radieze elementele ”STEAUA BUCUREŞTI” din cuprinsul denumirii comerciale.” respectiv să nu le mai folosească, în caz contrar, ca si reprezentant convenţional voi apela la rigorile si prevederile legii.

Dacă până în prezent, FRF şi LPF, au dat dovadă de rea credinţă şi nu au dorit să pună în aplicare decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu nr 3425/3.12.2014 şi decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu nr 1119/24.04.2015, acum în schimb vor fi obligate să pună în aplicare decizia Curtii de Apel Bucureşti cu nr. 989/21.12.2016 deoarece nu mai există societatea cu numele SC Fotbal Club Steaua Bucuresti S.A., ONRC fiind obligată la efectuarea radierii elementelor ”Steaua Bucureşti” din cuprinsul denumirii comerciale.

Mai mult decât atât, se vor face culpabili de nerespectarea unor Hotărâri judecătoreşti.

Nu cred că reprezentanţii FRF şi LPF sau reprezentanţii ONRC doresc să li se atragă raspunderea penală.

Persoanele care dau informaţii false şi eronate inducand în eroare opinia publică dar mai ales suporterii, creând confuzie printre aceştia, neavând nicio legătură cu activitatea juridică din dosarele în cauză, din contră, punându-mi în permanenţă piedici doar ca să apara în atenţia presei, ar trebui să se abţină în a mai da declaraţii.

Tin sa precizez că notificările către UEFA privind măsurile legale ce trebuiau a fi dispuse împotriva S.C. FCSB S.A., notificări formulate de către mine de mai bine de două luni de zile, nu sunt semnate nici la ora actuală de către cei abilitaţi, aceştia refuzând acest lucru sistematic si inexplicabil.

Oamenii de bună credinţă, mari sportivi si suporteri m-au felicitat pentru ultima mare realizare obţinută la Curtea de Apel Bucureşti în data de 21.12.2016 şi pe această cale le multumesc căci au fost alături de mine, în schimb nimeni din conducerea Clubului şi a Ministerului Apărării Naţionale nu a făcut-o, din contră în fiecare zi sunt ameninţat cu sancţionarea, de parcă toţi ar fi acoliţii lui Becali.

Recursul este o cale extraordinară de atac conform capitolului III din Noul Cod de Procedură Civilă respectiv art. 483 şi urmatoarele.

Conform Noului Cod de Procedură Civilă nu mai există sentinţe definitive şi irevocabile ci doar sentinţe definitive, iar adevaraţii jurişti stiu acest lucru.

Faptul că unele persoane neavizate şi necunoscătoare ale Noului Cod de Procedură Civilă fac afirmaţii eronate pentru a induce în eroare opinia publică cum că S.C. FCSB S.A. ar avea şanse la formularea şi judecarea recursului, mi se pare cel puţin hilar, deoarece motivele de casare prevăzute la art. 488 din Noul Cod de Procedură Civilă nu sunt întrunite pentru atacarea hotărârii cu nr. 989/21.12.2016 cu recurs.

Eventualul recurs al S.C. FCSB S.A. va fi respins ca inadmisibil, deoarece eventualul motiv de recurs nu s-ar încadra în nici unul dintre motivele prevăzute de art. 488 din Noul Cod de Procedură Civilă. Astfel, S.C. FCSB S.A. nu ar avea motive legale de a formula un recurs plauzibil deoarece Instanta de judecată a fost legal constituită, aceeaşi judecători care au participat la judecarea probelor au pronunţat şi Hotărârea, Instanţa a dat atât cât s-a cerut, Hotărârea a fost pronunţată cu respectarea competenţei generale, materiale şi teritoriale, Instanţa nu si-a depasit atributiile puterii judecătoresti, Hotărârea dată nu cuprinde motive contradictorii si nici straine de natura cauzei si nu în ultimul rând nu s-a încalcat autoritatea de lucru judecat.

Pentru informatii reale, juridice şi concludente, Comandantul interimar al CSA Steaua Bucureşti ar fi trebuit si ar trebui ca pe viitor să se abţină în a face declaraţii publice privind dosarele existente, doar pentru a ieşi în atenţia presei.

Ar trebui să lase reprezentantul convenţional al Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua Bucuresti” sa dea răspunsuri juridice privind starea si evoluţia dosarelor, precum şi interpretarea acestora, deoarece doar acesta este abilitat să poată răspunde cunoscând foarte bine situatia dosarelor, în urma muncii asidue de mai bine de 14 ani în legătura cu aceste dosare.

Niciodată până la Talpan Florin Costel nu s-a auzit în presă de vreun dosar câstigat de CSA Steaua Bucuresti împotriva celor de la S.C. FCSB S.A..

Prin aceste comunicate de presă în spaţiul public, ale diverselor persoane care nu au depus nici cel mai mic efort la soluţionarea cauzelor litigioase ale Clubului CSA Steaua Bucuresti, ci din contră mi-au îngrădit activitatea neluând măsurile pe care eu le-am propus pentru apărarea intereselor Clubului Sportiv al Armatei ”STEAUA BUCUREŞTI”, s-a dorit si se doreste musamalizarea activitătii si rezultatelor mele remarcabile si însusirea de către alţii a roadelor muncii mele.

Nu înteleg cum toate persoanele care mi-au pus piedici în activitate si mi-au îngrădit activitatea au fost avansate în grad si functii, iar eu, în schimb, care am readus fotbalul la notorietatea din trecut si am readus gloria numelui Steaua Bucuresti, sunt constrâns, amenintat, hărtuit, încercându-se a se lua împotriva mea măsuri coercitive nelegale, în loc să fiu felicitat, avansat şi numit în funcţia pe care o merit la CSA Steaua Bucuresti.

Ca ofiter de justitie care respect litera legii mai presus de orice, care îmi îndeplinesc cu profesionalism atributiile de serviciu, sunt jignit inclusiv în mass-media, sunt hărtuit în mod constant, amenintat cu bătaia si chiar cu moartea. Am tinut să fac aceste precizări pentru că nu este normal ca un ofiter care îsi îndeplineste obligatiile servind institutiile statului să nu aibe nici o protectie si să nu beneficieze de roadele muncii sale, în schimb diverse persoane atribuindu-si toate rezultatele mele remarcabile beneficiind direct de pe urma acestora.

Referitor la declaratiile unor sportivi ca domnul Dică, Domnul Neaga, Domnul Chipciu, pe care îi apreciez la adevarata lor valoare, le aduc la cunostintă faptul regretabil că din păcate ei si-au desfăsurat activitatea sportivă la o societate comercială cu numele de SC FCSB SA care nu are nicio legătură cu adevarata Steaua Bucuresti, societate comercială care nu a deţinut niciodată palmaresul Clubului Sportiv al Armatei ”STEAUA BUCUREŞTI” si care si-a însusit în mod fraudulos dreptul de a evolua pe prima scenă a fotbalului românesc.

Fiind induşi în eroare atât cei de mai sus cât şi mulţi alţii ar fi trebuit să se ”trezească” măcar în anul 2014 după pronunţarea hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Atunci doar suporterii, dar mai ales cele două peluze - în fond adevărata galerie stelistă - , au realizat că timp de 11 ani au fost indusi în eroare, iar de atunci şi până astăzi ei n-au mai fost prezenţi pe stadioane la meciurile Fcsb - ului.

În legatură cu afirmatiile domnului Ilie Năstăse, apărute în presă zilele acestea, tin să precizez faptul că sunt afirmatii denigratoare la adresa Statului Român, la adresa Armatei Române, a cărei uniformă o poartă si azi la parade, la adresa mea si a celor care muncesc si îsi dau silinta pentru a reinvia fotbalul militar, lezând pe toti sportivii care şi-au desfăsurat şi-şi desfasoară activitatea în cadrul Clubului Sportiv al Armatei ”STEAUA BUCUREŞTI”, lezând onoarea tuturor acelora care au adus si aduc glorie acestui club totalitar romanesc de stat.

Nu înteleg si nici nu as putea întelege cum un sportiv ca Ilie Nastase care si-a desfasurat activitatea sportivă în cadrul clubului nostru poate să aibă astfel de afirmatii în spatiul public.

Chiar dacă este general si un fost un mare sportiv, opiniile dumnealui si indicatiile către Ministerul Apărării Naţionale privind viitorul Clubului Sportiv al Armatei ”STEAUA BUCUREŞTI” nu trebuiesc luate în consideratie, fiind opinii total subiective si nicidecum obiective, având în vedere strânsa legatură de prietenie şi colaborare cu Becali si cu S.C. FCSB S.A..

Mai mult decât atât, Ilie Năstase a fost numit o perioadă chiar administratorul S.C. FCSB S.A., entitate cu care CSA Steaua Bucuresti este în litigiu de ani de zile.

Vreau să asigur pe adevaratii suporteri stelisti că în ceea ce mă priveste voi continua lupta pe toate căile legale ca fotbalul stelist să revina acolo unde ii este locul.

Toate masinatiunile si ilegalitătile S.C. FCSB S.A. acum încep sa iasa la iveală.

Cu siguranta aceste nereguli ar putea face obiectul altor dosare, dar mie nu îmi este teamă deoarece am alături de mine Sportivii Ştelişti foşti si actuali, suporterii care mă sustin si legea.

În concluzie, Hotărarea cu nr. 989 pronunţată la data de 21.12.2016 de către Curtea de Apel Bucuresti, este o hotărâre definitivă şi executorie care trebuie sa fie pusă în aplicare.

Este o sentinta definitivă şi executorie domnilor de la FCSB, FRF, LPF şi ONRC.

Acest lucru însă trebuie să-l înteleagă si mass-media care până acum, constient sau nu, sau în in mod voit, a făcut jocul unor oameni certati cu legea, încurajând nerespectarea uror hotărâri judecătoreşti considerându-se mai presus de lege şi mai presus de instanţele judecătoreşti.

Citește și: