no author
Andrei Pal
1061 vizualizări 16 mai 2017

Cu trei turnee câştigate în 2017, Australian Open, Indian Wells şi Miami, Federer nu a participat la niciun turneu în sezonul de zgură. Acum a făcut public şi motivul pentru care nu va lua parte nici la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros: vrea să fie cât mai pregătit, pentru turneele pe iarbă şi cele de pe hard.

"Regretabil, am decis să nu particip la Roland Garros. Am lucrat din greu, atât pe teren, cât şi în afara lui în ultima lună, dar, pentru a încerca să rămân în circuit cât mai mulţi ani, am simţit că cel mai bine este să sar peste sezonul de zgură şi să mă pregătesc pentru sezoanele de iarbă şi hard.

Startul anului a fost magic, dar trebuie să recunosc că programul va fi cheia longevităţii mele pe viitor. De aceea, eu şi echipa mea am ajuns la concluzia că, dacă aş fi jucat un singur turneu pe zgură (n. red - Roland Garros), nu ar fi fost cel mai bine pentru tenisul meu şi pentru pregătirea mea fizică pentru restul sezonului. Îmi vor lipsi fanii francezi, care m-au încurajat mereu, dar aştept să-i văd la Roland Garros anul viitor", a fost mesaju postat de Federer pe site-ul oficial.

Roger Federer are un singur trofeu câştigat la Openul francez în carieră, în 2009. Atunci, elveţianul s-a impus într-o finală cu suedezul Robin Soderling, scor 6-1, 7-6(1), 6-4.

Citește și: