3241 vizualizări 19 mai 2012

Potrivit datelor furnizate de Poliţia Prahova, accidentul s-a produs sâmbătă după-amiază, în jurul orei 14.40, pe DN 1, între Bucureşti şi Ploieşti, în localitatea prahoveană Bărcăneşti, la câţiva kilometri de intrarea în Ploieşti.

Poliţiştii au stabilit că două autoturisme s-au ciocnit frontal, după ce unul dintre ele ar fi intrat pe contransens.

Martorii spun că un autoturism Citroen care circula cu viteză a intrat pe contrasens, în condiţii de carosabil ud, unde a lovit un Opel Astra.

O tânără aflată în Citroen a murit pe loc, surse apropiate anchetei afirmând că victima este Alina Popescu, în vârstă de 24 de ani, fiica şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, colonelul Nicolae Popescu. La volanul autoturismului Citroen se afla un prieten al tinerei, care a fost grav rănit, fiind preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Cei doi au fost scoşi dintre fiarele maşinii de către echipajele de descarcerare ale ISU Prahova.

O a treia persoană aflată în Citroen a fost rănită şi dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

Aceleaşi surse au afirmat că în autoturismul Opel Astra, care circula regulamentar, se aflau fiul primarului comunei Bărcăneşti şi soţia acestuia, ambii fiind răniţi şi duşi la Spitalul de Urgenţă din Ploieşti.

În urma accidentului traficul a fost blocat pentru a permite aterizarea elicopterului SMURD, iar pe ambele sensuri de mers ale DN 1 s-au format coloane de maşini pe o distanţă de câţiva kilometri.

Citește și: