Versiunea Beta

Ambasadorul SUA la Bucureşti: Salut raportul MCV, împărtăşesc îngrijorările CE legate de imunitate şi prescripţie

Ambasadorul SUA la Bucureşti: Salut raportul MCV, împărtăşesc îngrijorările CE legate de imunitate şi prescripţie Foto: Publimedia//Cristina Nichituş

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat pentru MEDIAFAX că SUA împărtăşesc îngrijorările CE legate de imunitatea parlamentară excesivă şi de faptul că prescripţia poate interveni şi după ce judecarea faptelor a început.

Ambasadorul precizează într-o declaraţie pentru MEDIAFAX că salută raportul MCV publicat miercuri.

"Guvernul şi în special Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi procurorul general, Codruta Kovesi, au merite pentru aceste realizări semnificative. Îi aplaudăm pe procurorul şef al DNA, Daniel Morar, şi echipa sa devotată de procurori pentru campania lor continuă împotriva corupţiei, şi tot astfel salutăm şi alte instituţii şi indivizi curajoşi care muncesc pentru consolidarea statului de drept în România", spune el.

Ambasadorul subliniază comentariile din raport referitoare la necesitatea unor procedueri eficiente privind confiscarea bunurilor. "Acesta este un domeniu în care am asistat Guvernul român în trecut şi suntem pregătiţi să facem la fel şi în viitor. Sunt optimist pe baza declaraţiilor opoziţiei că acum se pare că va apărea o iniţiativă a ambelor părţi privind confiscarea bunurilor", spune el.

"Împărtăşim de asemenea îngrijorările CE legate de imunitatea parlamentară excesivă şi de faptul că prescripţia poate interveni şi după ce judecarea faptelor a început. Ambele probleme au complicat în nod nenecesar lupta împotriva corupţiei la nivel înalt", consideră Mark Gitenstein.

Miruna Badea, miruna.badea@mediafax.ro


 

 

4 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 me 21.07.2011 10:26

Prostovanul asta crede ca mai reprezinta o superputere :)))). "Fosta-i lele cat ai fost!"

 
#2 Mansell 21.07.2011 10:48

@me
rugam postacii platiti de Iran , Coreea de Nord si alte asemenea tari pline de umanism, sa se abtina de la comentarii. de asemenea ii rugam sa emigreze in tarile mai sus mentionate si sane lase pe noi cu "imperialistii" nostri.

 
#3 me 21.07.2011 11:07

@Mansell

Ce sa faca retarzii ca tine singurei pe aici? Sa cante in continuare cliseele alea de indoctrinati americanizati?

 
#4 Io-rga 23.07.2011 14:41

Domnul Ambasador, mai ales daca-i american, ar trebui sa aiba ochii si urechile mai deschise si sa-i cunoasca pe romani mai indeaproape. Se pare ca nu este corect sau suficient de informat.

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
Scandalul care ne va face de râs în întreaga lume. O franţuzoaică de culoare a venit în România pentru a-şi îndeplini visul, dar trăieşte o dramă: "Nu se mai poate opri din plâns!"