181 vizualizări 21 iul 2011

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat pentru MEDIAFAX că SUA împărtăşesc îngrijorările CE legate de imunitatea parlamentară excesivă şi de faptul că prescripţia poate interveni şi după ce judecarea faptelor a început.

Ambasadorul precizează într-o declaraţie pentru MEDIAFAX că salută raportul MCV publicat miercuri.

"Guvernul şi în special Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi procurorul general, Codruta Kovesi, au merite pentru aceste realizări semnificative. Îi aplaudăm pe procurorul şef al DNA, Daniel Morar, şi echipa sa devotată de procurori pentru campania lor continuă împotriva corupţiei, şi tot astfel salutăm şi alte instituţii şi indivizi curajoşi care muncesc pentru consolidarea statului de drept în România", spune el.

Ambasadorul subliniază comentariile din raport referitoare la necesitatea unor procedueri eficiente privind confiscarea bunurilor. "Acesta este un domeniu în care am asistat Guvernul român în trecut şi suntem pregătiţi să facem la fel şi în viitor. Sunt optimist pe baza declaraţiilor opoziţiei că acum se pare că va apărea o iniţiativă a ambelor părţi privind confiscarea bunurilor", spune el.

"Împărtăşim de asemenea îngrijorările CE legate de imunitatea parlamentară excesivă şi de faptul că prescripţia poate interveni şi după ce judecarea faptelor a început. Ambele probleme au complicat în nod nenecesar lupta împotriva corupţiei la nivel înalt", consideră Mark Gitenstein.

Miruna Badea, miruna.badea@mediafax.ro

Citește și: