no author
Elvira Gheorghiţă
378 vizualizări 29 oct 2011

Poliţişti şi inspectori au făcut, sâmbătă, un control în Piaţa Crângaşi, în urma căruia au dat amenzi de 96.000 de lei, au confiscat 700 de kilograme de carne şi au întocmit 26 de dosare penale pentru evaziune fiscală.

Aproximativ 150 de poliţişti şi inspectori au descins în complexul şi Piaţa Crângaşi, dar şi la firmele aflate pe stăzile adiacente. Controlul a urmărit verificarea mărfurilor, dar şi a actelor celor aproximativ 300 de agenţi economici din zonă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat pentru MEDIAFAX că în urma controlului au fost date amenzi în valoare de 96.000 de lei, iar 700 de kilograme de carne au fost confiscate întrucât comercianţii nu au putut prezenta actele de proveninţă.

Echipele de control au întocmit 26 de dosare penale pentru unii agenţi economici suspectaţi de evaziune fiscală prin neplata impozitelor şi taxelor către stat, a precizat Diana Sarca.

De asemenea, echipele de control au sigilat trei cântare care aveau diferenţe faţă de gramajul normal şi au oprit de la comercializare bunuri în valoare 23.000 lei, în special haine, existând suspiciunea că ar fi contrafăcute. Inspectorii au confiscat de la agenţii economici 6.900 de lei care nu figurau în evidenţele contabile.

La acţiunea de control au participat poliţişti de la Servicul de Investigare a Fraudelor şi inspectori de la Garda Financiar, Direcţia Sanitară Veterinară Bucureşti, Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, vămi şi de la Consiliul Local al Sectorului 6.

Citește și: