Publicat

22

iulie

2012

12:53

274

vizualizări

Antonescu, la mitingul de la Iaşi: Băsescu a avut în spate PCR şi Securitatea lui Ceauşescu; minte că are în spate Europa, SUA

Antonescu, la mitingul de la Iaşi: Băsescu a avut în spate PCR şi Securitatea lui Ceauşescu; minte că are în spate Europa, SUA

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a susţinut, duminică, la mitingul USL de la Iaşi, că Traian Băsescu a avut în spate PCR şi Securitatea lui Ceauşeacu şi că minte spunând că are în spate Europa şi SUA, pentru că în lumea democratică nimeni nu condiţionează o ţară de prezenţa unui om.

"Vă spun întâi de toate următorul lucru: se vor întreba şi vor critica mulţi prezenţa mea pe această scenă şi am să vă explic simplu - sunt aici împreună cu voi, împreună cu aceşti oameni de lângă mine pentru că sunt cinstiţi, nu sunt ipocriţi. Traian Băsescu a venit la Iaşi şi nu am văzut să aibă alături de el pe Emil Boc, Elena Udrea, Adriean Videanu, Sorin Blejnar. Cu aceşti oameni Băsescu a condus România, a umilit România, iar dacă votul dumneavoastră nu-l va duce acasă va conduce România. Nu a avut curajul să vă spună", şi-a început Antonescu discursul.

Crin Antonescu a precizat că el, împreună cu Ponta, cu Adomniţei, Nichita, Stavarache, Vosganian, Zgonea, a luptat, a construit şi va merge mai departe împreună cu ei.

"Vă cer să înţelegeţi şi să-i faceţi pe toţi cetăţenii României să înţeleagă că acum nu mai este războiul lui Băsescu cu partidele politice. Partidele politice şi-au purtat războiul cu Traian Băsescu şi l-au adus în faţa dumneavoastră. Pe 29 va fi războiul lui Traian Băsescu cu poporul. Veniţi la referendum pentru că de el depinde soarta României şi a copiilor noştri", a adăugat Antonescu.

"Veniţi la vot cu toată suferinţa pe care aţi adunat-o în aceşti ani, cu toată speranţa care v-a mai rămas, cu toată umilinţa pe care aţi suportat-o dumneavoastră, părinţii, copiii voştri, cu toată speranţa care v-a rămas pentru această vară, pentru a răspunde dacă aţi fost umiliţi sau nu, da sau nu. Veniţi la vot pentru a spune dacă aţi fost jefuiţi, sărăciţi, în aceşti ani. Da sau nu. Veniţi la vot ca să spuneţi dacă Traian Băsescu a încălcat Constituţia în repetate rânduri. Da sau nu. Veniţi pentru a răspunde la întrebarea dacă Băsescu a minţit. Da sau Nu. Veniţi la vot fără ură, veniţi la vot fără dorinţă de răzbunare, nu vă chem la ură, la răzbunare, ci la unitate, la încredere, la dragoste de ţară şi dragoste între noi. Vă chem să răspundeţi la întrebarea dacă mai credeţi că România va avea un viitor pentru noi toţi. Vă chem dacă vrem o Românie în Europa, dacă vrem o Românie în picioare", le-a mai spus Crin Antonescu participanţilor la miting.

El a susţinut că "ultima şi cea mai mare minciună a lui Traian Băsescu", pe care a spus-o şi la Iaşi este "minciuna pe care o răspândesc oamenii lui", respectiv că, "dacă poporul român îi va spune «Pa» lui Traian Băsescu, destul, pleacă, România va fi scoasă din Europa".

"Traian Băsescu e un om obişnuit să aibă în spate pe cineva, a avut în spate Partidul Comunist Român, era nomenclaturist la Revoluţie. Nu eu şi Ponta. A avut în spate Securitatea lui Ceauşescu. Acum minte că are în spatele lui Statele Unite şi Europa. Este o minciună. Nimeni din lumea liberă, într-o lume democratică, nu condiţionează o ţară ca România de prezenţa unui om ca Băsescu", a susţinut preşedintele interimar.

El a susţinut că toţi românii sunt europeni şi vor în Europa.

"Diferenţa dintre mine şi Băsescu este următoarea: eu vreau o Românie în picioare, o Românie care respectă şi este respectată, o Românie care să nu mai fie confundată în Europa cu hoţi şi cerşetori, o Românie care să i se mulţumească pentru minţilor strălucite, pentru sutele de mii de omaeni din România care muncesc cinstit acolo pentru a-şi câştiga existenţa. Vrem o Românie dreaptă, şi nu o slugă. Vrem o Românie în care orice preşedinte şi orice demnitar să nu mai aibă curajul să jignească militarii, profesorii, învăţătorii şi niciun cetăţean care îşi plăteşte impozitele, munceşte şi îşi creşte copiii. Vreau o Românie normală. Duminică depinde ca niciodată soarta acestui popor de un vot", a continuat Crin Antonescu.

El le-a spus participanţilor să le spună prietenilor, rudelor, venicilor lor să meargă la vot, indiferent dacă votează "Da" sau "Nu".

"Noi, alegătorii de azi din România, avem o răspundere pentru acest popor, care înseamnă viitorul nostru, toată istoria noastră, părinţii noştri care nu mai sunt şi copiiii care nu s-au născut. Veniţi să spuneţi dumnică dacă mai putem avea un viitor prosper şi bun. Da sau nu. Victorie, victorie, victorie!", a încheiat Antonescu.

Aproximativ 15.000 de persoane au participat, duminică, la mitingul USL din Piaţa Unirii din Iaşi, la care au fost prezenţi preşedintele interimar Crin Antonescu, premierul Victor Ponta, Varujan Vosganian, Relu Fenechiu, Cristian Adomniţiei, Ecaterina Andronescu, Titus Corlăţean, Romeo Stavarache, Daniel Constantin, Gheorghe Nichita.

Oamenii, care au venit cu autocare din mai multe judeţe ale Moldovei, au scandat "Jos Băsescu", având pancarte cu mesaje precum "Trimitem dictatorul cu vaporul", "A minţit, demite-l", "Da la referendum".

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
BREAKING NEWS | Vestea care a luat prin surprindere tenisul românesc: a rămas însărcinată şi se retrage temporar

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info