Publicat

27

martie

2011

11:56

1247

vizualizări

Apa plată cu bacterii. Ce au găsit inspectorii sanitar-veterinari în apa din supermarketurile braşovene

Apa plată cu bacterii. Ce au găsit inspectorii sanitar-veterinari în apa din supermarketurile braşovene

Inspectorii sanitar-veterinari au găsit bacterii şi urme de materii fecale în apa plată comercializată pe rafturile din magazine şi supermarketuri din Braşov. Aceleaşi probleme au fost identificate şi în cazul izvoarelor de apă potabilă din oraş.

Aceştia au efectuat teste pe 37 de probe diferite din apa plată îmbuteliată şi pusă în vânzare în Braşov. "Un număr de şase (nr. analize) au avut depăşiri la parametri bacteriologici. Bacili coliformi şi enterococi sau germeni fecali", a declarat Dorin Enache, director DSVSA Braşov. Problema bacteriilor se află la izvoarele de apă, 5 din 11 izvoare din judeţ având probleme de acestă natură.

La izvoarele care au fost găsite probe de bacterii, vor fi instalate panouri de avertizare. Producătorii care vor comercializa în continuare aceste loturi de apă plată riscă amenzi de până la 50.000 de lei. "Obligaţia producătorilor este de a retrage de la raft loturile incriminate", a încheiat Dorin Enache.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
BREAKING NEWS! Acum s-a aflat: MOTIVUL REAL pentru care Johanna Konta a început să plângă! Nu are nicio legătură cu ce a făcut Ilie Năstase

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info