Publicat

17

noiembrie

2011

20:35

193

vizualizări

Asistent maternal din Vaslui, anchetat după ce fetele pe care le avea în grijă au fugit de acasă

Asistent maternal din Vaslui, anchetat după ce fetele pe care le avea în grijă au fugit de acasă

Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui a declanşat, joi, o anchetă în cazul unui asistent maternal profesionist după ce fetele pe care le avea în grijă, în vârstă de 10 şi 14 ani, au fugit de acasă, noaptea, şi au mers pe jos 13 kilometri, fiind găsite de poliţişti într-un parc din Bârlad.

Două fete, surori, aflate în grija unui asistent maternal profesionist din localitatea vasluiană Băcani au fost preluate într-un centru de primire în regim de urgenţă din Bârlad după ce au fost găsite de poliţişti rătăcind prin zona parcului din nordul municipiului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform autorităţilor, fetele au fugit, noaptea, de la locuinţa asistentului maternal şi au mers pe jos 13 kilometri până în municipiul Bârlad.

"În acest caz am declanşat o anchetă pentru a stabili motivele exacte care i-au determinat pe cei doi copii să părăsească locuinţa asistentului maternal. Din primele verificări am aflat că fetele au hotărât să plece de acasă după ce asistentul maternal le-ar fi spus că vor avea o discuţie a doua zi legat de dispariţia unei perechi de cercei câştigaţi ca surpriză la o pungă cu pufuleţi. Probabil cei doi copii s-au speriat, deşi am înţeles că nu fuseseră niciodată agresaţi de asistentul maternal. Vom vedea ce sancţiune i se poate aplica asistentului maternal şi dacă cele două surori se vor mai întoarce la acesta", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Cele două surori se află în prezent internate în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat Bârlad, unde beneficiază de consiliere din partea specialiştilor instituţiei.

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Vaslui, fetele au fost luate în plasament de către asistentul maternal în urmă cu un an, fără ca femeia să mai fi avut până atunci de la stat vreun copil în îngrijire.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Veste neaşteptată primită de Simona Halep pentru US Open: ”Avem de rezolvat nişte probleme judiciare!”

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info