Publicat

3

iulie

2012

16:21

24293

vizualizări

Avertismentul ambasadorului SUA pentru politicienii de la Bucureşti: „Va fi o ZI NEAGRĂ în istoria României. Sunt PROFUND îngrijorat”

Avertismentul ambasadorului SUA pentru politicienii de la Bucureşti: „Va fi o ZI NEAGRĂ în istoria României. Sunt PROFUND îngrijorat”

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark H. Gitenstein, a comentat evenimentele politice din ultimele zile, într-o declaraţie publică. Diplomatul american îşi exprimă îngrijorarea personală, dar şi a guvernului SUA, în ce priveşte "ameninţările asupra instituţiilor şi mai ales asupra instanţelor de judecată".

"Sunt profund îngrijorat faţă de orice încercare de a ameninţa independenţa instituţiilor democratice ale României. Manipulările sau ameninţările la adresa instituţiilor şi mai ales a instanţelor de judecată vor provoca îngrijorare nu numai în rândul guvernului nostru, dar vor afecta şi modul în care România este privită de pieţele financiare", scrie ambasadorul american.

Diplomatul aminteşte de experienţa SUA din timpul mandatului preşedintelui Roosevelt, când acesta a încercat să modifice structura Curţii Supreme de Justiţie, "atunci când nu a mai fost mulţumit de câteva dintre deciziile ei".

"Aceste acte au fost condamnate de toată lumea. A fost o zi neagră în timpul unei preşedinţii altfel minunate şi va fi o zi neagră în istoria României, dacă se ajunge la acelaşi lucru şi aici", scrie ambasadorul Mark H. Gitenstein.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
BREAKING NEWS! Serena Williams l-a făcut praf pe Ilie Năstase: ”Cam asta e tot!”

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info