Publicat

27

iunie

2011

12:31

51975

vizualizări

BACALAUREAT 2011, subiecte la limba şi literatura română: descarcă de aici VARIANTA INTEGRALĂ a probei de astăzi

BACALAUREAT 2011, subiecte la limba şi literatura română: descarcă de aici VARIANTA INTEGRALĂ a probei de astăzi

Proba la limba şi literatură română din cadrul examenului de bacalaureat a constat într-un text la prima vedere din romanul "Nuntă în cer" de Mircea Eliade, cele nouă cerinţe vizând testarea cunoştinţelor de vocabular, precum şi capacitatea de a înţelege şi comenta un text literar. La subiectul I, punctul al treilea, elevilor li s-a cerut să dea o expresie-locuţiune cu "gând". La subiectul al II-lea, elevii trebuiau să scrie un eseu argumentativ pornind de la afirmaţia "A avea un ideal înseamnă a avea o oglindă". Ultimul subiect a constat în realizarea unui eseu despre particularităţile de construcţie într-o operă dramatică de I.L. Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu.

Numele lui Camil Petrescu i-a încurcat pe unii elevi, care l-au ales pe Ştefan Gheorghidiu, personajul romanului (operă epică) "Ultima noapte de dragoste, prima noapte de război".

BACALAUREAT 2011: Baremul la proba scrisă de limba şi literatura română


BACALAUREAT 2011: Subiectele la proba scrisă la limba şi literatura română - caracterizarea unui personaj dintr-o operă dramatică de I.L. Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu

CLICK PENTRU A MĂRI

CLICK PENTRU A MĂRI

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
În ce direcţie circulă autobuzul? 80% dintre copii ştiu răspunsul! Testul de logică care îi frustrează pe adulţi. Care e varianta corectă

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info