Publicat

27

iunie

2011

12:31

49633

vizualizări

BACALAUREAT 2011, subiecte la limba şi literatura română: descarcă de aici VARIANTA INTEGRALĂ a probei de astăzi

BACALAUREAT 2011, subiecte la limba şi literatura română: descarcă de aici VARIANTA INTEGRALĂ a probei de astăzi

Proba la limba şi literatură română din cadrul examenului de bacalaureat a constat într-un text la prima vedere din romanul "Nuntă în cer" de Mircea Eliade, cele nouă cerinţe vizând testarea cunoştinţelor de vocabular, precum şi capacitatea de a înţelege şi comenta un text literar. La subiectul I, punctul al treilea, elevilor li s-a cerut să dea o expresie-locuţiune cu "gând". La subiectul al II-lea, elevii trebuiau să scrie un eseu argumentativ pornind de la afirmaţia "A avea un ideal înseamnă a avea o oglindă".

Ultimul subiect a constat în realizarea unui eseu despre particularităţile de construcţie într-o operă dramatică de I.L. Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu.

Numele lui Camil Petrescu i-a încurcat pe unii elevi, care l-au ales pe Ştefan Gheorghidiu, personajul romanului (operă epică) "Ultima noapte de dragoste, prima noapte de război".

BACALAUREAT 2011: Baremul la proba scrisă de limba şi literatura română


BACALAUREAT 2011: Subiectele la proba scrisă la limba şi literatura română - caracterizarea unui personaj dintr-o operă dramatică de I.L. Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu

CLICK PENTRU A MĂRI

CLICK PENTRU A MĂRI

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Iohannis, FĂCUT PRAF în direct. Declaraţii fără precedent la adresa preşedintelui

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info