48223 vizualizări 27 iun 2011

Descarcă de aici VARIANTA INTEGRALĂ a probei de astăzi

BACALAUREAT 2011: Baremul la proba scrisă de limba şi literatura română

UPDATE 12.02 SUBIECTUL 2: "Scrie un text de tip argumentativ de 15-30 rânduri despre cunoaşterea de sine, pornind de la ideile sugerate de afirmaţia lui Nichita Stănescu: "A avea un ideal înseamnă a avea o oglindă".

UPDATE 11.12 SUBIECTUL 1 constă într-un fragment din "Nuntă în cer" de Mircea Eliade. Sunt nouă cerinţe pe baza acestui fragment.

UPDATE 10.49 BAC 2011: Doi elevi din Capitală au fost eliminaţi din examen, după ce au fost prinşi cu telefoanele mobile

UPDATE 10.30 SUBIECTUL 3 la proba de limba şi literatura română cere realizarea unui eseu de două-trei pagini privind particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-o operă dramatică de I.L.Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu.

Astfel, candidaţii ar fi trebuit să aleagă un personaj din "O scrisoare pierdută" (I.L. Caragiale), "Jocul ielelor" (Camil Petrescu) sau "Iona" (Marin Sorescu).

__________________________________

Subiectele la limba şi literatura română, prima probă scrisă la bacalaureat, au fost transmise şi preluate în condiţii de securitate de către toate cele 741 de centre de examen, în care vor fi prezenţi peste 200.000 de elevi, informează, luni, Ministerul Educaţiei.

Subiectele au fost transmise şi preluate în condiţii de securitate de către toate cele 741 de centre de examen, aplicându-se procedurile electronice de securitate, potrivit MECTS.

Pentru susţinerea probei scrise la limba şi literatura română, care a început la ora 9.00, s-au înscris peste 200.000 elevi.

Dintre aceştia, peste 193.500 susţin examenul, luni, iar 17.800 au proba recunoscută fiind promovată într-o sesiune anterioară, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul general în MECTS, prof. Liliana Preoteasa.

"Totul a decurs normal. Mă refer la extragerea uneia din variantele de subiect, din cele 10 pregătite pentru acest test, cât şi la transmiterea lui către unităţile de învăţământ unde se susţin probele", a spus directorul general.

Vezi modele de subiecte la limba şi literatura română şi variantele din 2010

Ce păţesc cei care copiază la BACALAUREAT

Luni începe examenul. Peste 2.600 de poliţişti asigură ordinea în 1.422 centre

În Capitală, la bacalaureat au fost înscrişi aproximativ 22.000de elevi, examenul fiind organizat în 71 de centre, în 60 fiind instalate camere de supraveghere video, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISMB, prof. Marian Banu.

Elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine, marţi, proba de limbă maternă.

În zilele următoare, respectiv 29 iunie şi 1 iulie, se vor desfăşura proba obligatorie a profilului şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 3 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 5 - 7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.

Elvira Gheorghiţă, elvira@mediafax.ro

Citește și: