Versiunea Beta

BACALAUREAT 2012. Perle la proba de Limba Română la examenul de BAC: "Luceafărul e cea mai lungă poezie românească şi din lume, deşi nu s-a hotărât exact câte strofe are"

Mediafax / Ana Poenariu

Greşeli gramaticale, necunoaşterea unor termeni, explicaţii hilare - sunt doar câteva dintre erorile făcute de absolvenţii care au participat anul acesta la BACALAUREAT 2012, la disciplina Română, atât la proba orală cât şi la cea scrisă. Primele teze văzute de profesorii corectori sunt presarate cu perle precum . "Luceafarul e cea mai lungă poezie românească şi din lume, deşi nu s-a hotărât exact câte strofe are" sau "Ce poate fi mai frumos ca o floare albastră? Aşa i-a venit poetului ideea să scrie despre iubirea lui cu o floare care nu creşte pe toate drumurile".

Potrivit Ştirilor ProTV, din lucrări nu lipsesc nici mesajele pe care liceenii au ales să le transmită astfel dascălilor: "Sper ca va (sic!) plăcut. Cred că o să mai vin şi la anul."

Nici profesorii supraveghetori din Prahova nu s-au plictisit deloc în timpul evaluării la Română, scrie Telegrama, care citează câteva dintre perlele absovenţilor de liceu. Publicaţia redă câteva dintre frazele memorabile ale elevilor prahoveni.

"Eu nu am jurnal pentru că jurnalul este pentru fete mici", a răspuns un elev de la seral, în vârstă de 40 de ani, întrebat despre importanţa unui asemenea carneţel de însemnări personale. Un alt licean este de părere că un text este descriptiv pentru că "autorul îmi prezintă ca să văd nişte imagini auditive şi nu numai", iar un altul dovedeşte că nu ştie să definească ce înseamnă receptor. Întrebat "cine poate fi receptorul acestui text", absolventul a opinat: "Receptorul este o femeie foarte frumoasă"

Alte perle:

 • "Mircea cel Mare, care prima dată a fost bătrân, stă la un discurs cu Baiazid. Acesta îl primeşte politicos, dar cu obraznicie, şi-l face în tot felul, ca pe o albie de porci"
 • "Mircea cel Bătrân a fost înmormântat la Cozia, împreună cu umbra sa"
 • "Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerată a treia"
 • "Mulţimile de boieri exploatatori îşi ţineau banii numerar în pungi. Haiducii îi atacau şi îi uşurau de bani în toate baladele"
 • "Balada e o specie a liricii populare inventată de Ciprian Porumbescu".

Misterul nu trebuie lămurit, ci încâlcit. Ce au scris liceenii din Moldova în tezele lor

Perle de la BACALAUREAT 2012 au adunat şi profesorii de peste Prut. Prime.md trece în revistă câteva dintre mostrele adunate de dascăli la sesiunea din acest an:

 • "Limba română este curgătoare şi se întinde peste mări şi ţări"
 • "Eu şi cartea suntem două zări îndepărtate"
 • "Ionuţ Striveţ" şi "Corola de minuni a lumii" a fost scrisă de Lucian Blaga
 • "Ilie Moromete şi-a trimis feciorii la curtea împăratului"
 • "Misterul nu trebuie lămurit, ci înnodat, încâlcit"
 • "Sărmanul Dionis" tema ovarului este irezistibilă"
 • "Iubirea-i ca focul, până nu-i pui un băţ, nu arde".

Tot la BAC 2012, doi absolvenţi au mărturisit şi care este lectura lor preferată: "Nu am o carte preferată, dar m-a impresionat Abecedarul", a scris unul dintre ei, în timp ce un altul a punctat: "Cartea mea de suflet este Constituţia"

 


 

 

6 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 Mihai Eminovici 4.07.2012 07:47

Hahhahahhaah, am ras zdravan. Trebuie sa fii bomba ca sa emiti asemenea cugetari penibile, pe care, culmea, sa le scrii pe foaia de examen. Liceenilor, lasati prostiile si Facebook-ul si mai puneti mana pe-o carte!!! Dar nu de joc!

 
#2 Comuno 4.07.2012 08:34

Astea sunt vechi de tot, o cautare simpla pe google dezvaluie adevarul. Inca odata jurnalism de mana a 16-a. Bleah.

 
#3 clahopol 4.07.2012 14:16

nu pot sa cred ca un ziar plin de deontologi, in frunte cu DEONTOLOGUL NEAMULUI, sa scrie un articol cu copy/paste........trebuie sa fie o greseala!!!!!!!!!!
DEONTOLOGULE, trezeste-te !

 
#4 Cojocariu Mada 4.07.2012 14:29

A fost greu dar nu cred ca era nevoie sa se scrie perlele alea! Nu stii nu scrie ! Daca scrii prostii nu iti ia nimic in considerare,parerea mea !:)

 
#5 dani 4.07.2012 15:18

astia scriu in fiecare tot acelasi lucru...dau copy/paste si gata articolu, si aceasi fraieri vin si se dau ei destepti =))

 
#6 xxxx 6.07.2012 09:00

Alex George :"Prostia, din pacate, e universala si repetabila..."
repetitiva desteptule!!!

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O păţeşte şi cel mai puternic om de pe pământ! Când şi-au dat seama era deja prea târziu! FOTO Imagine TRUCATĂ cu Obama dată publicităţii. TOP GAFE