Corina VÂRLAN
Corina VÂRLAN
9272 vizualizări 1 iul 2012

Olimpicii şi sportivii care au participat la sesiunea specială a examenului de BACALAUREAT 2012 au primit SUBIECTE LA ROMÂNĂ care nu au ridicat probleme deosebite.

DESCARCĂ SUBIECTUL LA ROMÂNĂ

DESCARCĂ BAREMUL LA ROMÂNĂ

La primul subiect, liceenii au avut de analizat poezia "Melodie povestită", de Nichita Stănescu. Printre cerinţe s-au numărat găsirea unor sinonime pentru unele cuvinte din text, explicarea unor figuri de stil şi prezentarea unor trăsături ale genului liric, folosind exemple din text.

Calendar bacalaureat 2012

La al doilea subiect, elevii trebuiau să redacteze un text argumentativ despre bunătate pornind de la citatul lui Nicolae Iorga, "Bun cu adevărat e numai acela care nu lasă a se săvârşi răul împrejurul lui. Adevărata bunătate e vitează."

Subiectul al treilea presupunea redactarea unui eseu în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text dramatic.

Ce nereguli au fost sesizate în sesiunea specială a bacalaureatului 2012

Rata de promovare a absolvenţilor de liceu care au participat la sesiunea specială a bacalaureatului a fost, după rezolvarea contestaţiilor, de doar 35%. Sesiunea a dus la apariţia unor controverse având în vedere faptul că s-a descoperit că doar 47 dintre elevii care s-au prezentat la probele erau olimpici şi aproximativ 100 dintre aceştia făceau parte din centrele olimpice de juniori.

Reprezentanţii Comitetului Olimpic şi Sportiv din România au cerut astfel demararea unei anchete pentru a determina cum au ajuns ceilalţi absolvenţi de liceu sportivi să se prezinte la sesiunea specială.

În urma tentativelor de fraudă din cadrul probei scrise la limba şi literatura română au fost eliminaţi 20 de elevi sportivi.

Peste 170.000 de elevi sunt aşteptaţi la proba scrisă de limba şi literatura română

Circa 200.000 de absolvenţi de liceu vor susţine examenul de BACALAUREAT 2012, în cadrul sesiunii iunie - iulie. După proba scrisă la limba şi literatura română care se va desfăşura luni, 2 iulie, unii dintre ei vor susţine proba scrisă la limba maternă, pe data de 3 iulie.

Proba obligatorie a profilului va avea loc pe data de 4 iulie, la aceasta urmând să participe 183.107 elevi, ea fiind urmată, două zile mai târziu, de ultimul examen scris al bacalaureatului, proba la alegere a profilului şi specializării, la care s-au înscris 174.463 de elevi.

Absolvenţii claselor a XII-a care au susţinut examenul de BACALAUREAT 2012 vor afla primele rezultate pe data de 8 iulie.

Citește și: