Versiunea Beta

BACALAUREAT 2013. Subiecte BAC 2013 – proba scrisă de Biologie

de Andreea OFIŢERU

BAC 2013.  Ministerul Educaţiei a publicat modelele de  subiecte  pe care elevii le pot primi la examenul de BACALAUREAT 2013.

Candidaţii  care aleg să susţină la BAC 2013  proba la alegere a profilului şi specializării la biologie vor avea subiecte fie biologie de clasa a IX-a şi a X-a- Biologie vegetală şi animală, fie Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, în funcţie de alegere de la clasele XI-XII.

Această probă, care va avea loc pe 5 iulie 2013, va fi susţinută de elevii de la  filiera teoretică – profilul real; filiera tehnologică – profilurile: tehnic, resurse naturale si protecţia mediului; filiera vocaţională – profilul militar.

Potrivit modelelor de subiecte BACALAUREAT 2013 elevii vor primi trei subiecte cu mai multe puncte, prin care ei trebuie să dovedească că stăpânesc noţiunile de baza din biologie sau după caz de anatomie.

DESCARCĂ DE AICI MODELE DE SUBIECTE BACALAUREAT 2013 - Biologie vegetală şi animală

DESCARCĂ DE AICI MODELE DE SUBIECTE BACALAUREAT 2013 -Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană

Pe site-ul edu.ro sunt publicate şi modele de subiecte pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale BAC 2013, dar şi pentru probele scrise BAC 2013: Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie şi pentru cele cinci discipline socio-umane-Economie, Filosofie, Logică şi argumentare, Psihologie, Sociologie).

Potrivit regulamentului de la BACALAUREAT 2013 accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu  30 de  minute înainte de începerea probei.

De asemenea, se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe,  însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc  electronic de ca lcul sau de comunicare.

Calendat BACALAUREAT 2013 - Sesiunea iunie-iulie:

27 - 31 mai 2013 înscrierea candidaţilor

10 - 12 iunie 2013 Evaluarea competenţelor lingvistice - limba română

12 - 14 iunie 2013 Evaluarea competenţelor lingvistice -  limba maternă

17 - 21 iunie 2013 Evaluarea competenţelor digitale

25 - 28 iunie 2013 Evaluarea competenţelor lingvistice - limbi străine

1 iulie 2013 Limba şi literatura română - proba scrisă

2 iulie 2013 Limba şi literatura maternă  proba scrisă

3 iulie 2013 Proba obligatorie a profilului - proba scrisă

5 iulie 2013 Proba la alegere a profilului şi specializări- proba scrisă

8 iulie 2013 Afişarea rezultatelor

12 iulie 2013 Afişarea rezultatelor finale

Andreea Ofiţeru este reporter special al ziarului Gândul

 


 

 

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O păţeşte şi cel mai puternic om de pe pământ! Când şi-au dat seama era deja prea târziu! FOTO Imagine TRUCATĂ cu Obama dată publicităţii. TOP GAFE