Versiunea Beta

Băsescu anunţă locul UNDE VOR FI AMPLASATE ÎN ROMÂNIA RACHETELE AMERICANILOR. Ce spune primarul din Deveselu, chemat luni seară la Cotroceni să-şi dea acordul

de Robert VERESS

Băsescu anunţă locul UNDE VOR FI AMPLASATE ÎN ROMÂNIA RACHETELE AMERICANILOR. Ce spune primarul din Deveselu, chemat luni seară la Cotroceni să-şi dea acordul

CSAT a aprobat ca locul de amplasare a sistemului antirachetă să fie în fosta bază aeriană de la Deveselu din judeţul Olt, şeful statului menţionând că baza ramâne sub comandă românească.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că pentru început la fosta baza aeriană de la Deveselu vor fi dislocaţi 200 de militari americani, subliniind că baza aeriană de la Deveselu rămâne în continuare sub comanda Forţelor Aeriene Române.

"Practic, din luna februarie a anului trecut, când România a răspuns pozitiv invitaţiei Statelor Unite ale Americii de a fi parte a acestui program de securitate, s-au desfăşurat analize cu privire la locaţia optimă pentru acest sistem de apărare, au fost analizate mai multe locaţii. Vă pot spune că sunt circa 120 de parametri care trebuie îndepliniţi de o astfel de locaţie pentru ca sistemul să fie în deplină siguranţă. În cele din urmă, s-a optat şi noi am aprobat ca locul de amplasare a sistemului antirachetă să fie în fosta bază aeriană de la Deveselu, judeţul Olt", a declarat Traian Băsescu.

El a precizat că s-a discutat cu autorităţile locale din judeţul Olt, care şi-au dat acordul în acest sens.

"Ne-am dat acordul de principiu, în limita competenţelor noastre", a declarat pentru gândul primarul din Deveselu, Beciu Gheorghe, care a precizat că, luni seară, a fost invitat la Palatul Cotroceni, împreună cu alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Preşedintele Băsescu i-a informat în legătură cu deciziile CSAT şi le-a cerut acordul pentru amplasarea rachetelor americane la Deveselu.

În cursul zilei de azi, va avea loc o şedinţă la Slatina, unde vor fi discutate detalii legate de amplasarea scutului antirachetă. Primarul din Deveselu mai spune că aeroportul militar din Deveselu, deşi închis în 2002, are o infrastructură bună. "Acolo este încă o mică unitate militară, care a conservat aeroportul", explică Beciu. Şi infrastructura comunei este acceptabilă, în opinia edilului: "Drumurile principale din cele 3 sate aparţinătoare sunt asfaltate, betonate, iar drumurile secundare sunt pietruite".

CELE MAI IMPORTANTE DECLARAŢII ALE LUI TRAIAN BĂSESCU. gândul a transmis LIVE:

"CSAT a aprobat utilizarea Aeroportului Kogălniceanu şi a Portului Constanţa către Irak şi Afganistan".

"Temporar, având în vedere că, una din bazele din Mediterană este într-un proces de modernizare, pe Kogălniceanu vor putea staţiona patru avioane cisternă SUA şi patru avione C17. Acestea sunt doar temporar".

"Astăzi voi transmite Parlamentului scrisorile prin care îi informez".

"Cel de-al doilea subiect discutat ieri a fost legat de locaţia pentru amplasarea rachetelor din scutul antirachetă american".

"Din luna februarie, când România a răspuns pozitiv invitaţiei de a participa, s-au desfăşurat analize cu privire la locaţia optimă".

"Au fost analizate mai multe locaţii: sunt 120 de parametri care trebuie îndepliniţi".

"În cele din urmă, s-a optat şi am aprobat ca locul de amplasare să fie în fosta bază aeriană de la Deveşelu, din judetul Olt".

"Baza rămâne sub comandă românească".

"Comandatul este ofiţer român, nu este vorba de o bază americaă, ci de o bază a forţelor române parţial utilizată şi de sistemul antirachetă".

"Pentru utilizarea sistemului, la Deveselu vor fi aduşi în medie 200 de militari americani, iar cifra maximă care poate fi atinsă este de 500. Din puct de vedere al informării, după ce am adoptat decizia de amplasare la Deveselu, am invitat reprezentanţii administraţiei locale din judeţul Olt. I-am informat şi am obţinut acordul lor".

"Acum, în drum către Slatina, se află o delegaţie romano-americană, care va prezenta în detaliu condiţiile de funcţionare a bazei."

"I-am informat ieri seară şi pe prefect şi pe preşedintele consiliului judeţean".

"Sistemul antirachetă american este un sistem defensiv, nu este destinat ofensivei. Este un sistem defensiv de apărare a teritoriului şi a Statelor Unite".

"De eficacitatea sistemului beneficiază şi alte ţări, dar realizarea sistemului este o înţelegere bilaterală".

"La momentul în care statele membre NATO vor dezvoltare scutul antirachetă, şi componenta din ţara noastră va fi integrată în acest sistem".

"Aş face o menţiune: în opinia mea, cu realizarea acestei componente, România se află la cel mai înalt nivel de securitate din istoria ei. Din acest punct de vedere, putem spune că România şi-a atins un obiectiv important. Şi-a garantat securitatea".

"Încă o precizare: elementele de scut antirachetă nu sunt îndreptate împotriva Federaţiei Ruse".

"Nivelul de alertă în România rămâne pe nivelul precaut, culoarea albastră. Nu este nevoie să ridicăm nivelul de alertă".


 

 

63 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 vrem 3.05.2011 10:19

Scoli, spitale, autostrazi

 
#2 radu 3.05.2011 10:19

Mai bine erai si tu in casa cu bin LADEN CHIOR NENOROCIT.DAR POATE VOM APUCA CLIPA CAND VEI PLATI SI TU SI TOTI CIRACII TAI INTRO ZI PT.TOATE RELELE FACUTE.TARE MI-AR PLACE SA TE VAD IMBRACAT IN ZEGHE MUNCIND PT. A FACE bucurestiul port la dunare.

 
#3 Cetateni 3.05.2011 10:42

Poate sofi discutat in CSAT si despre foametea din Valea Jiului acolo copii acelor oameni plang de foame in acea zona saraca fara locuri de munca si fara suprafete arabile.

 
#4 haiducul7cai 3.05.2011 11:06

Barbateste si normal ar fi sa dea publicitatii si protocolul semnat intre PDL si UDMR asupra Transilvaniei. Guvernarea PDL + UDMR + UNPR nu va reusi sa determine vreodata ruperea Transilvaniei din trupul tarii - asta sa le-o intre bine in cap! Si vor da la un moment dat socoteala asupra tuturor nelegiurilor savarsite!

 
#5 Litruţă # Inşi, din secta Martorii lui Băsescu-Avocatul lui Vântu- 3.05.2011 11:14

a iesit să bată câmpii...zău!

 
#6 Burebista 3.05.2011 11:19

Daca moartea lui Bin Laden reprezinta un mare succes al Guvernului SUA asa cum spune presedintele Basescu, atunci moartea lui Teo Peter si nepedepsirea criminalului american care a condus beat trecand pe rosu ce reprezinta?????
Acest moment de ce nu este "notat" de presedintele Basescu...............................................

 
#7 edgar 3.05.2011 11:25

CHIOMBE catre popor!
M-ati ales? M-ati cules!
Marsh la cct!

 
#8 pensionar 3.05.2011 11:38

OARE CU SCUTUL ANTIRACHETA I-MI CRSTE PENSIA, PUTEREA DE CUNPARARE, MEDICAMENTELE VOR FI MAI IEFTINE, SPITALE, DRUMURI MAI BUNE, FARA MAFIE, JUSTITIE NUMAI PENTRU CEI BOGATI???????EU CRED CA NU, DIN PACATE.DACA IN OAMENI VII S-AR INVESTI CA IN ARME AR FI FOARTE BINE.

 
#9 uau 3.05.2011 11:46

Un scut anti-PDL ar fi fost mult mai eficient! as face banking cu melena udrea

 
#10 Batiastus 3.05.2011 11:46

Pai Sadam e mort iar Obama a murit ieri ce treaba mai avem noi cu Irak si Afganistan?

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
ULTIMA ORĂ! A FOST ARESTAT! Încă unul dintre milionarii României a ajuns în spatele gratiilor