Publicat

23

noiembrie

2009

13:48

51

vizualizări

Primul deces în România din cauza virusului gripei noi

Primul deces în România din cauza virusului gripei noi

În România s-a înregistrat, ieri, primul caz de deces în urma îmbolnăvirii cu virusul A H1N1. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din localitatea Siret, din judeţul Suceava, a decedat în data de 20 noiembrie, iar luni s-a primit confirmarea infectării cu virusul gripei ca şi cauză a morţii.

Reprezentantul ministerului a com­pletat că pacientul a fost internat în data de 15 noiembrie în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Municipal Rădăuţi cu simptomatologie moderată. "Evoluţia rapidă nefavorabilă a pacientului a fost cauzată de afecţiunile asociate pe care le avea, respectiv obezitate, diabet zaharat şi hipertensiune arterială", a spus prof. dr. Streinu-Cercel. Bărbatul a murit prin stop cardiorespirator în ambulanţă, în timpul transferului către Spitalul de boli infecţioase Iaşi.

Membrii familiei nu prezintă simp­tomatologie respiratorie, ei fiind infor­maţi cu privire la măsurile de pro­tec­ţie împotriva noii gripe, a spus Streinu-Cercel. Mai mult, aceştia au primit măşti pentru protecţia în timpul înmormântării.

Până în prezent, pe teritoriul ţării noastre, alte zece persoane sunt internate, la Spitalul de boli infecţioase din Iaşi, cu forme severe ale virusului gripal A H1N1. "Cinci dintre aceşti pacienţi sunt ventilaţi mecanic. Cazurile acestea provin din judeţele arondate Iaşiului", a mai declarat Streinu-Cercel.

Bilanţul total al îmbolnăvirilor cu gripă porcină în România a ajuns la 1.966 de cazuri, dintre care 45 confirmate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii.
Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC) a înregistrat 34 de noi cazuri mortale de gripă A H1N1 în Uniunea Europeană şi ţările membre Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA). Bilanţul total al deceselor provocate de această boală a ajuns până ieri la 670, se arată pe site-ului instituţiei.

Potrivit aceleaşi surse, în Marea Britanie s-au înregistrat cele mai multe decese de la debutul acestei epidemii şi până în prezent. Astfel, în Regatul Unit au murit 216 persoane, urmat de Spania, unde s-au înregistrat 115 decese, Franţa cu 84 de persoane decedate din cauza noului virus gripal, iar în Italia 70 de persoane au murit din cauza gripei noi.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
BREAKING NEWS | Vestea care a luat prin surprindere tenisul românesc: a rămas însărcinată şi se retrage temporar

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info