Maria Bîrnaure
284 vizualizări 4 oct 2017

Manualele şcolare vor ajunge pe băncile elevilor de clasa a 5-a în cinci săptămâni.

Una dintre întrebările venite din partea deputaţilor din Comisia pentru Învăţământ a Camerei pentru ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a fost cea legată de situaţia manualelor pentru clasa a 5-a.

Deputatul PNL, Raluca Turcan l-a acuzat pe Pop că situaţia manualelor îi era cunoscută încă de la preluarea mandatului şi, cu toate acestea, nu a făcut nimic să o rezolve. 

În replică, ministrul Educaţiei a explicat că manualele nu au existat din cauza lipsei programelor şcolare şi că această problemă va dispărea în cinci săptămâni, când pe băncile elevilor vor ajunge noile manuale pentru care s-a făcut licitaţie. 

„Nu am avut manuale la clasa a 5-a pentru că nu am avut programel şcolare. Avem compendiu pentru următoarele cinci săptămâni, organizat conform numărului de ore din programe. În maxim cinci săptămâni vom primi toate manualele pentru care s-a făcut licitaţie”, a explicat Liviu Pop. 

"Compendiul introductiv pentru gimnaziu- clasa a V-a" este ghidul pe care ministerul Educaţiei l-a conceput ca înlocuitor al manualelor, care nu vor ajunge pe bancile elevilor la începutul anului şcolar. Acesta cuprinde cele 14 discipline pentru care încă nu există manuale şi este gândit pentru primele opt săptămâni ale anului şcolar.

Citește și: