no author
no author
Laura Buciu
Mediafax
1900 vizualizări 29 sep 2017

„S-a reţinut că pe raza judeţului Mehedinţi, respectiv a satului Poiana Gruii, pe o suprafaţă de 4.000 metri pătraţi, a fost înfiinţată o cultură de cannabis, plantele fiind cultivate simetric, pe 13 rânduri, la o distanţă de 50-60 de centimetri între ele. Plantele cu o înălţime de 1,5 metri se aflau în ultima etapă a vegetaţiei înainte de recoltare. De asemenea la cultura respectivă a fost identificată şi o instalaţie de irigat, în sistem de picurare, ce asigura irigarea plantelor. Plantele de cannabis identificate au fost plantate şi întreţinute de către un suspect, în vârstă de 38 de ani, pe terenul bunicului său (la care locuieşte fără forme legale), la cererea unui cetăţean italian originar din Napoli, pentru care a lucrat în perioada 2012-2016”, arată procurorii DIICOT, într-un comunicat de presă.

Potrivit anchetei, pentru lucrările de întreţinere (în general curăţare a buruienilor), suspectul a fost ajutat de către tatăl său, precum şi de către alte persoane din sat pe care le-a plătit cu ziua.

Pe perioada verii, suspectul a păzit în permanenţă plantaţia de cannabis, acesta având montat şi un cort la marginea plantaţiei iar în prezent asigura paza din autoturismul său.

Procurorii DIICOT mai arată că suspectul a cumpărat, în luna iulie, o locuinţă la marginea satului Poiana Gruii, la circa 500 de metri pătraţi de plantaţia de cannabis, locuinţa urmând a fi folosită pentru a prelucra plantele de cannabis ce vor fi recoltate.

Procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Mehedinţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, au acţionat, vineri, pentru prinderea în flagrant a suspecţilor, respectiv doi cetăţeni italieni şi trei cetăţeni români.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost confiscate aproximativ 2 tone de cannabis.

La sediul DIICOT Biroul Teritorial Mehedinţi au fost duse şa audieri 11 persoane.

Cercetările se efectuează pentru „cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept”, şi pentru „cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”.

Citește și: