18624 vizualizări 16 feb 2016

Analizele luate din marfa confiscată au arătat un fapt incredibil. Carnea a fost procesată la începutul anilor '80, cel mai probabil într-un depozit pentru rezervele strategice ale statului.

Ulterior a fost cumpărată de administratorul celor douămagazine, decongelată şi refrigerată în 2009. Tot de atunci o parte din această carne sau din preparate a ajuns în galantarele celor două magazine precum şi alintr-o carmangerie deţinute de acelaşi patron.

''Această carne nu mai poate fi consumată. Mai există şi riscul deteriorării microbiologice, adică a posibilităţii dezvoltării unui germene oprit, îngheţat'', a explicat dr. Petru Alexe de la Facultatea de Inginerie Alimentară Galaţi, pentru stirileprotv.ro.

Carmangeriile unde urma să fie comercializată carnea sunt două dintre cele mai vechi din Constanţa şi sunt situate în cea mai mare piaţă a oraşului. Procurorii spun că ştampilele de la autoritatea sanitar veterinară erau false.

Anchetatorii au aflat că singurele depozite care pot păstra carne bună de consum timp de zeci de ani sunt cele deţinute de stat.

„În stare de război se foloseşte acesta carne. Ea este deţinută la temperaturi speciale la minus 40 grade. Cu mult sub temperaturile din magazine”, a mai spus dr. Alexe.
 

Citește și: