541 vizualizări 4 dec 2017

Sancţiunile au fost stabilite după ce în presă au apărut imagini cu pacienţii transferaţi de la sala de operaţie la secţia de Terapie Intensivă, plimbaţi pe holuri, printre vizitatori.

În fotografiile care au fost realizate de un vizitator apar mai mulţi pacienţi transportaţi cu targa pe holurile şi cu lifturile spitalului. Minstrul Sănătăţii, Florian Bodog, a trimis la faţa locului o echipă de control. În urma verificărilor, au fost stabilite sancţiuni şi măsuri de remediere a problemelor depistate.

”Inspecţia a fost făcută de inspectorii de la DSP Galaţi numiţi de ministrul Sănătăţii. S-au dat două sancţiuni şi au fost stabilite mai multe măsuri. În primul rând, este vorba despre un termen de şase luni pentru realizarea unui lift exterior care va face legătura între blocul operator şi ATI. De asemenea, inspectorii au stabilit un termen pentru obţinerea avizelor în vederea modificării de structură a clădirii. Tot inspectorii au stabilit că între blocul operator şi ATI trebuie să fie respectate reguli de circulaţie, astfel încât pacienţii să nu se mai intersecteze cu vizitatorii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila a fost amendat cu 1.000 de lei de către inspectorii DSP, iar asistenta care coordonează Serviciul de supraveghere şi limitare a infecţiilor asociate asistenţei medicale cu 500 de lei.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Delia Râşnoveanu, a anunţat că nu va contesta măsurile luate de inspectori, dar vrea să obţină o prelungire a termenului pentru realizarea liftului exterior.

”Nu contest măsurile luate de inspectori. Eu solicit un singur lucru. Să se modifice termenul privitor la realizarea liftului. În şase luni nu avem cum să-l construim, avem nevoie de cel puţin un an. Celelalte măsuri au fost imediat implementate, se circulă cu restricţii cu liftul existent”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Delia Râşnoveanu.

Managerul spitalului brăilean a spus că proiectul în baza căruia s-a construit noul bloc operator nu a prevăzut o legătură directă cu vechea clădire. De aceea, reprezentanţii spitalului le-au cerut autorităţilor judeţene să construiască un lift. ”Atunci când s-a construit noua clădire nu s-a făcut o legătură directă între secţii, nu ştiu de ce. Noi vrem să facem o legătură directă, am cerut să se construiască un lift doar pentru pacienţi, dar totul este la stadiu de proiect”, a precizat Delia Râşnoveanu.

Un vizitator a pozat, la începutul lunii noiembrie, mai mulţi pacienţi proaspăt operaţi care erau transportaţi cu targa pe holurile şi cu lifturile spitalului.

Directorul unităţii medicale, Delia Râşnoveanu, declara atunci, pentru corespondentul MEDIAFAX, că a aflat din presă despre traseul bolnavilor.

Sala de operaţie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a fost inaugurată în urmă cu trei luni, fiind vorba despre o clădire nouă dotată cu tehnică modernă. În urma modificărilor, blocul operator a fost mutat la etajul al treilea al Spitalului Judeţean. Secţia de Terapie, în care sunt mutaţi pacienţii după operaţie, a rămas la parter, astfel încât bolnavii sunt nevoiţi să traverseze spaţii în care se află şi vizitatori. Zilnic, la spitalul brăilean sunt operaţi între şase şi opt bolnavi.

Citește și: