no author
Diana MARCU
5779 vizualizări 16 feb 2012

Sancţiunea de întrerupere a emisiei Antenei 1 timp de 10 minute a fost propusă de Ioan Onisei, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) şi a fost votată în unanimitate de membrii Consiliului. Acesta a explicat pentru gândul că filmuleţul cu Emil Boc difuzat de postul de televiziune "a încălcat grav deminitatea umană şi dreptul persoanei la propria imagine".

Potrivit legislaţiei audiovizualului, în cele 10 minute cât va fi întreruptă emisia Antena 1, pe post va fi difuzat textul deciziei CNA, motivaţia acesteia explicând totodată publicului ce puncte ale legislaţiei au fost încălcate de televiziune prin difuzarea înregistrării în care Emil Boc apare nud. "Este o sancţiune gravă", spune Onisei, "şi am considerat că e mai eficientă decât o amendă".

Potrivit acestuia, postul de televiziune este obligat să-şi întrerupă emisia 10 minute, în intervalul 19.00 – 19.00, la 24 de ore de la primirea deciziei. Cel mai probabil aceasta va fi redactată în cursul zilei de vineri, a mai spus vicepreşedintele CNA.

CNA a primit mai multe sesizări de la telespectatori cu privire la ediţia de luni a emisiunii "Un show păcătos" de la Antena 1. "Am primit 130 de sesizări scrise până la începerea şedinţei de la telespectatori”, a mai spus pentru gândul Ioan Onisei, vicepreşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

 

Citește și: